Cumit mitől függ hogy adnak egy újszülöttnek vagy nem?
Nekünk a védőnő ellenezte, én nem is vettem.
Aztán hazavittem a lányom a kórházból, és nonstop sírt. Semmivel nem tudtam megnyugtatni, csak a cicin volt el, de nem lehetett egész nap azon, már fájt, sebes volt. Felhívtam anyut, jött is, és első kérdése volt, hogy hol a cumi. Mondtam nem vettünk, mert a védőnő azt mondta cumizavar lesz. Azt mondta ez marhaság. A férjem elment cumit venni, onnantól volt csend.
Baba-mama klubban persze megkaptam egy bezzeganyától, hogy csak a lusta szülő ad cumit a gyereknek, a gondos szülő kitapasztalja miért sír a gyerek. Azt hittem az arcába mászok annak a nőnek, de aztán megálltam. Azt gondolom, ha a gyerek pl. azért sír, mert bekakilt, akkor nem nyugszik meg a cumitól, hanem kiköpi, és sír tovább, szóval ez nem igaz.
A fiam is sírt a kórházban sokat. Már vettünk cumit de ismervén a személyzet gondolkodásmódját, nem vittem be a kórházba. Legalábbis azt hittem ismerem. Szóltam a nővérkéknek, hogy segítsenek már, mert nem tudom a gyereket megnyugtatni. A válasz az volt, hogy ők nem tehetnek róla, hogy nem volt annyi eszem, hogy nem vigyek cumit.
Amúgy nem volt cumizavar egyiknél sem.
A lányom 5 hetesen döntött úgy, hogy nem kell tovább neki, a fiam 1 évesen. Semmi gond nem volt a leszoktatással.
Szóval én azt javaslom, hogy vegyél cumit, nem olyan drága, aztán lehet, hogy kell, lehet, hogy nem kell.
Mi adtunk. Tápszeres és inkább a cumit ajánlottuk fel neki, minthogy az ujját szopja.
Amúgy annak ellenére, hogy szépen megtanulta rágni a cumit, mostanában elkezdte inkább a kezét rágni helyette 🙃 szóval lehet hiába minden próbálkozásunk és inkább az ujját választja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!