Éjszaka ti milyen időközönként cseréltek pelust? Hány
hetes a babátok és milyen időközönként kel? Mennyi
ideig tart az etetés?
Figyelt kérdés
Én minden etetés közben cserélem, de van, hogy emiatt felébred, megzavarom ezzel. Viszont nem akarom, hogy sokat legyen pisis-kakás pelusban...
Mondjuk ha 2 óránál kevesebb idő telik el a két peluscsere között, akkor is cserélem. Viszont a fiam utálja, mármint úgy általában véve az öltözködést és peluscserét, szinte mindig felkel rá, hiába csinálom pikk-pakk és nagyon finoman....
Anyatejes babám éjjel minden evés után kakilt. Kb 6x biztos kakilt. Amikor hallottam akkor egyből cseréltem.
Kb 6-7 hetes korától nem kakil éjjel így nem cseréltem neki
Ha kifolyna cserélném amúgy
Nekem a saját márkás pelusok éjjelre nem jöttek be mint Aldi Lidl stb. Nem bírják a pisit tartani egész éjjel.
Pampers ami nekünk jó éjjel
Azt javaslom addig cseréld csak amíg bekakil. Ha már nem fog éjjel akkor ne ébreszt fel. Csak magadat szivatod mert nem fog vissza aludni ahogy egyre nagyobb. Keress egy olyan pelust ami nektek bejön éjjel és tartja a pisit .
2022. aug. 15. 15:54
22/31 anonim válasza:
Nem cserélem éjjel, olyan 3 hónapos kora óta. Előtte cseréltem monduk 2x, aztán 1x amikor meg láttam, hogy nem szükséges (jellemzően hajnalban pisilt a legtöbbet, amitől tele lett a pelus), akkor cserélek, ha felkel. Sosem ázott át, és kb. sosem kakilt éjszaka (max. pár naposan).
2022. aug. 15. 16:07
23/31 anonim válasza:
Ja, és Pampers Premium Care a pelenka
2022. aug. 15. 16:07
24/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A mi kicsink 5 hetes múlott. Én is észrevettem, hogy éjszaka kevesebbet kakál, volt, hogy én is próbáltam kevesebbszer, igaz, csak vagy 2 éjszaka. Ebből egyik reggelre kifolyt, a férjem meg mondja, hogy nem érti mi történt, hogy kakált annyit, hogy kifollyon... Hát úgy, hogy nem cseréltem...😔, vagyis csak minden második etetés után. Úgyhogy azóta cseréltem szorgosan, ahogy előtte is tettem. Persze figyelem mostmár, hogy mennyit kakál az éjszaka folyamán.
2022. aug. 15. 16:28
25/31 anonim válasza:
Ha kakil, azt nyilván ne hagyd rajta...
De a pelenkából kifolyó kaki nem azon múlik, milyen gyakran cseréled. A 9 ónapos lányom is ki tud tojni a pelenkából, pedig ő már nem tisztán anyatejeset tol
2022. aug. 15. 16:31
26/31 anonim válasza:
Ha kakil azt cseréld ki mert kicsípi a popsit. Hallod ha kakil?
2022. aug. 15. 16:32
27/31 anonim válasza:
2,5 hónapos a babánk. Éjszaka 2-3 alkalommal kel enni, mindig megtapogatom, ha nagyon dagi a pelus kicserélem, ha nem, nem. Szerintem az első 2-3 hetet leszámítva nem kakilt éjszaka, így ilyen gond nincs. Lidl-ös pelenkát használunk, én elégedett vagyok vele, de az a tapasztalatom, hogy egy egész éjszakát nem bír. Engem nem zavar, úgyis kelünk, akkor belefér, biztos kényelmesebb neki is tisztán. A férjem is felébred már a nyögdécselésre is, sokszor előbb pattan tisztába tenni, minthogy én észheztérnék. Túl nagy sírást nem csap ilyenkor, de ha mégis, az sem baj, nincs kit felébresztenie és nettó 2,5 perc múlva a cici a szájában van. Max a szomszédok nem örülnek neki, dehát mi is hallgatjuk az ő gyerekeiket szóval annyi baj legyen.
2022. aug. 15. 17:18
28/31 anonim válasza:
Hú, mintha csak én írtam volna a kérdést! : D Az én lányom sokáig kakilt még éjszaka, de szerencsére egy idő után egyre ritkábban. Viszont nálam is ugyanez volt a kórházban, mint veled: 3 óránként, ha csak pisi van, akkor is. Felejtsd el, egy nagy szívatás az egész. Mire én erre rájöttem... : D Szóval: csak akkor, ha kaki is van! : )
2022. aug. 15. 22:08
29/31 anonim válasza:
9 hónapos múlt a legkisebb Fiam, ha csak ránézek a kiságyban, már mocorog, tehát kizárt, hogy tisztába tegyem alvás közben! Nem is szoktam soha, csak akkor, ha bekakil, de ez nagyon ritkán fordul elő, eddigi picurka élete során kb. 2x
A pisi kibírja reggelig bőven, pedig néha a térdéig lóg a pelus mire felébred! Liberot használunk a kezdetektől! 🙂
2022. aug. 16. 02:00
30/31 anonim válasza:
Én ha kellett, etetés előtt cseréltem neki. Ha sírt, ha nem. Az evés megnyugtatta utána.
De csak akkor cseréltem, ha muszáj volt, ha éreztem, hogy nem bírja ki reggelig.
Most 3 hónapos, nem kel már fel egy ideje éjszaka. Így viszont mindig egy mérettel nagyobb pelenkát használunk neki éjjelre, hogy kibírja. Az éppen aktuális méret (jelenleg a 3-mas) nem bír annyi pisit. A 4-es nagy rá, de simán kibírja az éjszakát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!