Rövid, városi autóhasználat során milyen időközönként cseréltek olajat?
Figyelt kérdés
Én tavaly nyár végén cseréltem utoljára, azóta mentem vele 4800 km-t, csak városi és városkörnyéki használat, hosszabb táv nagyon ritkán.
Amióta nálam van az autó, ugy is csak 700 km/hó átlagom van.
2021. szept. 21. 08:51
1/8 anonim válasza:
Évente, rövid távokon úgyse jön össze sok kilóméter.
(Tavaly nyár végétől mostanáig 4800km/12= 400km/hó nem 700)
2/8 anonim válasza:
Én évente szoktam, de valójában a modern szintetikus olajoknál már az sem baj, ha két évente teszed.
3/8 anonim válasza:
Amikor feketedik az olaj, az jelenti azt, hogy tele lesz korommal. Dízel azért feketedik nagyon hamar.
Attól kokszosodik le minden.
Nem célszerű megvárni, amikor már teljesen fekete.
4/8 anonim válasza:
a dizel 100 km utan is korom fekete olajat produkal, ettol fuggetlenul meg a 30 ezres csereperiodust is boven birjak a mai autok a kozhiedelemmel ellentetben
5/8 Wadmalac válasza:
A gyakori hidegindítás gyűjti bele a vizet.
Ha rövideket mész, nem biztos, hogy a kertergázokkal ki is párolog.
Szóval ez lehet egy minőségrontó szempont.
6/8 anonim válasza:
Én is szinte csak városban használom az autót,rövid távokra,szinte be sem melegszik a motor.Turbo benzines.Én ezért 6 havonta cseréltetem az olajat.Az 1 év vagy 10ezer km. olajcsere akkor állja meg a helyét,ha nem mindig rövidtávokat mész az autóval.
7/8 anonim válasza:
még jó hogy már réges rég fejlődött az olajipar is, és már rég nem az az olajsaras gagyi olajok vannak amiket 10 ezrenként kell csereberélni használattól függően ... A Total Quartz olajok pl igen jó minőségűek, nem is drágák, és az Opel hivatalos olaja mondjuk. Arról meg végképp ne is beszéljünk, hogy a hibridek 99%-ban városban járnak, és van hogy menet közben 70-es tempónál kapcsol be és pörög fel rögtön a full hideg motor. Mégsem mennek tönkre tömegesen, és nem kígyózik a sor a márkakereskedés előtt hogy most 5 ezrenként jajj le kell cserélni.
8/8 anonim válasza:
10ezret elmehetsz vele. 19 éve bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!