Doktor nő,majdnem kiabált velem ma,ennyire rossz lenne a helyzet ami a súlyát illeti? 8 hónapos izgő mozgó baba Többi lent
Nov.30 született a kislányom,4430 gramm és 55 cm.
Így haladt a súlya
12.31 4600
02.23. 5890
04.26. 7240
06.28. 8260
Ma 08.09 8360
Tehát,6 hónaposan kezdtem a hozzá táplálást,neki még szinte mindig a fő étel a szopi.
Üveges ételt soha nem eszik,én készítek mindent.
Reggel 10 felé kel,szopi, dél és egy között ebédel,
Aztán 2-3 felé szopi ,így alszik el,felkel szopi,és gyümölcs pürè
,Este 6-7 felé valami pèpes étel,aztán pedig szopi amikor kéri
Állandóan mászik,megy a bútorok mellett,szinte az összes szobát végig mássza, nagyon izgő mozgó,boldog kiegyensúlyozott baba.
Van miért aggódni?
Semmi baj a súllyával, a nagy babáknak nem kell dupláznia 6 hónaposan, ha esetleg ez lenne a gondja. 8 hónap alatt majdnem 4 kilót hízott, teljesen jó.
Kislányom egy év alatt hízott 4 kilót, a dokink és a védőnő szerint az is rendben volt. Anyatejes babáknál széles skálán mozog a hízás üteme. Ha mozgékony, érdeklődő, fejlődik, nincs semmi gond.
Én fiam kettő héttel született később, 3300 volt, most 7400.
Nagyjából tehát ugyanannyit híztak. Senki szerint nincs vele semmi probléma.
6, én írtam a 3.választ.
A tanácsadáson szoktam latni más babákat, hát az enyém hozzájuk képest egy kis vékonyka kóró….
Szerintem összességével inkább azzal lehet a baj, hogy az utóbbi ~1 hónapban hízott 100 grammot a gyerek, ami azért tényleg nem sok, főleg a korábbi havi 0,5-1 kilós átlagot nézve.
Nem hiszem, hogy összességében a súlyával lenne gondja, mert az meg tényleg tökre rendben van. Viszont ha mondjuk magasságra/hosszra nőtt, akkor az sem ad okot az aggodalomra. Joga kiabálni emiatt semmiképpen sincs veled, ezt normálisan is lehet kommunikálni, szóval én is elgondolkodnék az orvosváltáson. Már csak azért is, mert ha a gyerek összességében jókedvű, élénk, mozgékony, jól fejlődik, akkor nehogy már a mérlegre alapozva könyveljük el betegesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!