Miért büszkék sokan arra, hogy a TV-t nézetik pár hónapos gyerekkel?
Én nem értem ezt a jelenséget, bevallom. Kb. a csapból is az folyik, hogy az ilyen pici gyerekek idegrendszeri fejlődésére káros hatással van a TV, nem szabad őket tévéztetni bizonyos korig, de 0-1 éves kor között semmiképp, komolyan mindenhol ezt tolják ránk, erre sok anyuka nemhogy odafigyelne erre, de még büszke is rá, hogy TV-t néz a majdnem újszülött gyereke.
Kiposztolja Facebookra, elmeséli. A szomszédom pl. simán otthagyja, míg velem beszélget, beteszi pihenőszékbe vagy szőnyegre a TV elé és azt mondja, áh, elvan a gyerek, nézi a TV-t.
De mi ennek az oka, most komolyan, én nem hiszem el, hogy átlagos, egyébként normális anyuka nem találkozott még ezzel a témàval....
Nem büszkék rá, egyszerűen csak nem tartják főben járó bűnnek.
Biztos lehetsz benne, hogy hallottak a káros hatásairól.
Igen, vannak káros hatásai, de attól még nem tilos a tv elé tenni őket.
Azért ez nem az a szint, mintha 6 hónaposan kólát itatnál a gyerekkel.
"véletlenül sem vicces, ahogy mással foglalkozo"
Te miért foglalkozol ezzel a kérdéssel?
Ki mondta hogy büszke rá?
Lehet csak fel se merül benne, hogy más szerint ez maga a szentségtörés.
Esetleg nem is érdekli. Vagy legalább őszinte és nem titkolj, mert állítom sok olyan aki szerint az ő gyereke nem néz semmit az kamuzik.
Ahol meg nagyobb gyerkőc van ott eleve megy jobban mese, ha csak nem tiltja örökké.
Nekem van ilyen ismerősöm akinél ez a szabály, semmi tv, tablet, telefon. Nincs mesenézés. De elmúlt 4 a gyerek, sose viszi sehova, szörnyen ingerszegényen nő az a gyerek, ovi, játszótér, ennyi az életük. Na nekem meg mondjuk ez a fura. Egy ennyi időst már rég lehetne vinni állatkertbe, kirándulni, nyaralni..
Az én 6 éves lányom kiskora óta néz mesét de mondjuk aludt már el Görögországban a kabócák hangjára, néztük a naplementét a Vezúv lábánál, vásárolt Marokkóban a bazárban, ébredtünk a fagyos fjordok látványára Norvégiában. Egy nyitott, tájékozott, okos gyerekem van és abszolút nem érdekel hogy megnéz pár rész Mancsőrjáratot se most, se régen. Szóval van akinek más a fontos, engem nem érdekel a tv téma, nekem az a fontos hogy megmutassam minél jobban neki a világot.
14, önigazolás, hogy ilyen végletekben gondolkodsz. Mégis miért lenne általános, hogy aki nem tévéztet, az más ingereket is megvon a gyerektől? Csak a legrosszabb, legszükségtelenebb ingert "vonja meg", pontosabban nem szoktatja rá és így a gyerek tiltás nélkül sem igényli. Pont azért, mert van más és jobb, amire vágyik. És ehhez túl se kell tolni az egyéb ingereket. Nem kell Norvégia, hogy ne vágyjon a mancsra. :) Elég az olvasás és Görögország. És a tablet is csak olvasás miatt jön a repülős utakra. 2 gyerekkel boldogan (7 és 3).
Nyomogasd a pirosat, hátha könnyebb lesz a lelkiismereted! ;)
#15 Te aztán meg se próbáltad megérteni, amit írtam. A lényege az volt, hogy mindenkinek más a fontos vagy a lényeges, van aki ezen pörög hogy 4-5 éves koráig nem kell képernyő a gyereknek, de mellette nem viszi sehova, neki ez a fontos, nekem meg az hogy vigyem ide oda, a tv-n való problémázás soha eszembe se jutott, baba korában sem.
Ha nem érted, hát nem érted..
Az eredeti kérdésre visszatérve, sokan azért engedik tévézni, mert nem gondolják, hogy az olyan káros. Sok hivatalos javaslat tényleg el is van kicsit túlozva. Egy laikusnak ez ugyanolyan fura, hogy a tévé árt, minthogy a magzatnak miért okoz tüdőkárosodást az anyai dohányzás. Hát nem az ő tüdejébe megy a füst!
Aki büszke rá, hogy nézeti, az az oltástagadókhoz hasonlóan gondolkozhat, hogy "nem dőlt be", meg "tudja, hogy nem ez a legfontosabb". De persze nem látok a fejükbe. Az mondjuk tényleg tudás, ha a kicsi gyerek maga működteti a készüléket, itt logikus, hogy büszke rá. Ahogy arra is, milyen ügyesen labdázik stb.
(Én tényleg nem engedem rendszeresen nézni, mert úgy gondolom, az érzelmi fejlődés nagyon fontos. Mondjuk egy hónapban nézi 5 percig, ennyitől nyilván nem lesz baja. Ha nagyobb lesz, akkor a megfelelő szokások kialakítása lesz a cél. Ugyanígy az édességnél is.)
"És a tablet is csak olvasás miatt jön a repülős utakra." 🤡
Papír alapú könyvből nem megy az olvasás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!