Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortol jártatok setalni a...

Mikortol jártatok setalni a csecsemővel? Később muszáj vele minden nap kimenni a levegőre?

Figyelt kérdés

Hétvégén lesz 3 hetes a kisbabam, a rokonok mar mondják, hogy ha nincs az a hőség menjek vele sétálni. En egyenlőre inkább nyűgnek érzem a sétát.. (panelban lakunk es nagyob nehéz a babakocsit levinni a lépcsőn.. Stb) plusz az etkezese is kaotikus a babának.

Szóval a kérdésem, hogy ha nő a baba, muszaj minden egyes nap sétálni vele? Es ha nem, egy héten ti hanyszor mentetek ki vele?

2022. aug. 3. 14:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
73%
Mondjuk mi nem panelban élünk, de azért leírom. Az én kisfiam télen született és már a kórházból hazasétáltunk (5 percre lakunk a kórháztól). Onnantól mindig mentünk sétálni , leszámítva 1-2 alkalmat amikor tényleg nagyon hideg volt, esetleg havazott. Nekem is jó volt kimozdulni, ő meg olyan békésen mint a friss levegőn sehol sem aludt. Esetleg hordozókendővel?
2022. aug. 3. 19:18
 22/26 anonim ***** válasza:
83%

Májusi a fiam. 5 napos volt, amikor először kivittük sétálni. Azóta is megyünk majdnem minden nap. Kivéve ha esik az eső, vagy hasonló rossz idő van.

Eleinte naponta 2x mentünk ki, most már csak 1x, késő délután, mert délelőtt alszik nagyot a fiam. Ha rossz idő van, akkor max a teraszra megyünk ki kicsit, az fedett és szélvédett.

A lányomat annak idején 1 hetesen vittem ki először, ő februárban született. A védőnő, a nőgyógyász és a gyerekorvos is azt mondta, hogy nyugodtan, a levegő nem ellenség. Sőt, a fogadott dokim amikor bejött a szobába a kórházban, már ott sarkig nyitotta az ablakot. Szólt, hogy takarjuk be a babákat, és ennyi.

Szerintem a séta nem csak a babának kell, hanem az anyának is. Nekem legalábbis jól esik kimenni.

2022. aug. 3. 19:20
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
5-6 napos koruktól sétáltunk minden nap, téli gyerekek.
2022. aug. 3. 22:44
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Két hetes korától (januári szülés + császár, ezért vártunk ennyit), mindennap.
2022. aug. 5. 07:42
 25/26 anonim ***** válasza:
49%

Hát most akkor lehet, hogy én leszek megkövezve, de azért leírom: nem, nem muszáj.

Az enyémet 6 és 2 évesek. Nagyon sokat vagyunk kint mi is, _majdnem_ minden nap... és mivel mindketten nyári gyerekek, pár naposan már én is kivittem őket. De bizony vannak olyan napok, amikor rohadtul nincs kedvem kimenni, a hátam közepére se kívánom, és olyankor nem megyünk ki... és ez nem feltétlenül esik egybe az olyan napokkal, amikor amúgy is rossz idő van. Panelban lakunk, kert nincs, tehát az nem opció, hogy kint vannak, én meg figyelem őket bentről és csinálom a dolgom. De van olyan, hogy utol akarom érni magam a tennivalókkal, vagy csak szimplán nincs kedvem pl most a 40 fokhoz, és olyankor szépen elfoglalják bent magukat.

Ne értsetek félre, kimenni jó és kell is, de ezeket a frisslevegő-fetisisztákat nem értem. Mintha minimum a svájci Alpok hegycsúcsai között élnénk, ahol VALÓBAN friss a levegő, nem pedig szennyezett levegőjű városokban több ezer autóval, busszal, gyárakkal, üzemekkel, stb. Meg mintha nem lehetne a lakás ablakait kinyitni, és beengedni azt a "friss" levegőt. És aki most azzal jönne, hogy de ő a várostól 20 km-re lakik egy faluban, hát érdemi különbség akkor sincs.

Szóval nem, én szigorúan nézve nem viszem ki őket minden nap, mert hetente-kéthetente, mikor hogy, tuti van egy olyan nap, hogy egyáltalán nem megyünk ki. És nincs bűntudatom emiatt, meg a gyerekeimet sem éri semmiféle hátrány. Cserébe anyósomék és anyukám is családi házban laknak, így amikor bármelyikükhöz megyünk (ami elég gyakori), akkor kb. egész nap kint vannak.

2022. aug. 5. 10:46
 26/26 anonim ***** válasza:
67%
A lányom külföldön született májusban. 6 ágyas szobában voltunk anyukák és a picik. Az összes ablak tárva nyitva volt vagy 6-8 mind mert meleg volt a csecsemősök szerint
2022. aug. 5. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!