Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy csináljam, hogy aludjon...

Hogy csináljam, hogy aludjon este?

Figyelt kérdés
4 hós babám eddig 4 óránként evett (4-8-12-16-20-24). Két hete egyszer kihagyta az éjféli evést és csak 4-kor kelt fel enni. Azóta ha felkel éjjel enni csak teáztatom(tápszeresek vagyunk). Pár napja azomban szinte óránként kel fel éjszaka, mindig kell neki valami és alig alszik visza. Fáradtnak fáradt mert napközben sem alszik túl sokat. Ha este 8-kor megetetném és reggelig csak teát kapna ha nagyon szomjas és hagynám had sirjon ha felkell az nagyon kegyetlen lenne tőlem? Kibirná egy ilyen pici reggelig evés nélkül? Nem lenne sok neki egyszerre a két étkezés kihagyása, elég lenne neki ha csak nappal enne 4-szer?
2008. dec. 21. 10:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 2 hónapos korától este 8-tól reggel 8-ig alszik. Most lesz 4 hónapos. De szerintem attól függ, hogy kibírja-e evés nélkül reggelig, hogy mennyit eszik napközben. Nálunk ötször szopizik egy nap, és alkalmanként kb. 200 ml tejcsit eszik meg, így összesen kb. 1 liter tej naponta, ami a 7 kilójához ideális.

Én nem hagynám sírni, mert szerintem akkor csak azt tanulja meg, hogy ha baja van, senkire sem számíthat.Próbálj Neki esetleg cumit adni, hátha azzal visszaalszik.

Ja, és szerintem a napi 4x-i kaja kevés. Elvileg a felnőtt embernek is 5x kellene ennie (kis adagokat) egy nap.

Jó babázást!

2008. dec. 21. 13:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Elfogadja a cumit. Van hogy azért kell fel, mert kiesik neki és keresi. Van amikor csak a teát fogadja el, van amikor kifejezetten a tápszer kell neki. Mindig megvan az oka amiért felkel csak nekem már nagyon fárasztó. Eddig felkelt 2-szer evett és aludt tovább. Egyszerűen nem értem, hogy most miért csinálja ezt. Lehet hogy megint valami növekedési ugrása van és ezért?
2008. dec. 21. 13:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Biztos növekedéshet ért. Az én kisfiam is 4 hónapos és eddig átaludta az éjszakát, de pár napja felkell hajnalba és eszik, és nagyon éhes szegénykém. Azt nem írtad, hogy mennyit eszik. Az enyén olyan 700-800 között naponta, de úgy látszik most ez is kevés és azért kell fel. Szerintem etetsd meg ha éhes. Ha viszont a napi 4-szeri evéssel is megvan a napi mennyiség akkor szerintem elég neki. De majd úgyis látni fogod rajta, ha éhes. Majd változik úgy is.
2008. dec. 21. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!