Elneveznéd a gyereked a feleséged halott nővéréről?
Mikor halt meg amúgy a nővér?
Férjem bátyja 4 hónaposan halt meg, így férjem nem is ismerte. Adnám a nevét de csak azért, mert tetszik, amúgy ha nem tetszene, akkor én se adnám. Abban nem hiszek, hogy balszerencsét hozna, pedig a vezetéknév is ugyanaz.
(Amúgy érdekesség hogy férjem is ugyanazon a napon született mint a bátyja csak évekkel később. )
Nálunk hasonló a szitu, nekem is meghalt az egyik nővérem. Én a halála után 5 évvel születtem, és a másik nővérem ( aki ismerte) minden áron az ő nevét akarta nekem adni. A szüleimet nem zavarta volna a dolog, de a tágabb család nagyon ellene volt. Így második névként viselem, az első nevem pedig a születésemkor már elhunyt dédim után kaptam. Ezt kiskorom óta tudom, és a környezetemben mindenki. Soha nem kaptam miatta negatív megjegyzéseket.
Kérdező maga a név nem tetszik, vagy a tudat, hogy ez a nővére neve? Ismerted a nővérét? A családja mit szól az ötlethez?
Én amellett érvelnék, hogy adjatok két nevet, és hagyd, had hívja ezen a néven ő a lányotokat, te meg szólítod a másikon. Ha nem régen történt a dolog, lehet még nem jutott túl a gyászon, és ez segítene neki a feldolgozásban.
Maga a név sem tetszik, és a tudat sem, hogy a nővérét is így hívták. Ismertem és nem kedveltem. Drogos volt, úgy is halt meg, hogy túladagolta magát. Az ő családjában nem zavar senkit.
Olyan nincs hogy 2 névre hallgasson egyszerre, és úgyis mindenki csak az egyiken fogja ismerni.
"4.szer írom le, hogy 1.keresztnévnek akarja és nem 2.nak."
Te meg mondd el neki négyszer vagy akárhányszor, hogy te nem akarod ezt a nevet adni, mert neked nem tetszik. Pont. Olyan nincs, hogy csak az ő akarata érvényesüljön és neked ne lehessen beleszólásod. Külön vicc, hogy még kompromisszumra sem hajlandó. A gyerek neve a két szülő közös döntése.
Azért az elég gáz, hogy a nejedet egyáltalán nem érdekli, hogy neked nem tetszik ez a név.
Azt tudnám javasolni, hogy "lapozd fel" a magyar keresztnevek tárát, és gyűjtsd ki a neked tetsző neveket. És add át neki a listát, csak lesz benne olyan, ami tetszik neki.
Ha meg hisz ezoterikus dolgokban, akkor meg csak annyit mondj, "a név kötelez! Azt akarod, hogy a lányunk is drogosan haljon meg?
Biztos hogy nem engedném neki. A halál oka, meg a nővérével való szimpátia teljesen lényegtelen...ha egy kedves lány lett volna aki balesetben halt meg, akkor sem.
Az nem ugyanaz, hogy valaki a nagymamája, dédije után nevezi el a gyereket, hiszen ők normálisan leélték az életüket, unokájuk született stb.
De amikor fiatalon meghal valaki... olyan mintha a feleséged a saját gyerekének is hasonlóan rövid életet kívánna. Nekem nagyon morbid. Majdhogynem válóok. Egyrészt nem százas, aki ilyet kitalál, másrészt semmibe veszi a véleményedet. Ha már most nem állsz ki magadért és a gyerekért, később mi lesz? Biztos nem ez lenne az utolsó hajmeresztő ötlete a feleségednek a gyerekneveléssel kapcsolatban, és neked nem lesz majd beleszólásod.
Ha nem lehet vele kompromisszumra jutni, akkor nagyon gyorsan küldd el szakemberhez.
Konkrétan róla nem,de ha ez a név tetszene a legjobban, akkor 2.névnek megkaphatná simán.
Nem akarnám, hogy az ő "folytatása legyen"
De amúgy ha ez az ok, hogy valakinek a tiszteletére akarná adni a nevet, akkor csak 2. keresztnévnek mehetne .
Ha viszont ez az elve, hogy mindkettőnknek ez tetszik a legjobban; akkor nem zárkóznék el azelől; hogy akár első keresztnévnek is megkaphatja/ssa.
Ebben aa esetben, mikor hajthatatlan apa is, anya is. Ott mi lesz a megoldás?
Azért írd meg, mi lett a gyerek neve végül, ki engedett kinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!