Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hónapos kisfiunkat elvihetjü...

1 hónapos kisfiunkat elvihetjük magunkal a piacra? Nincs messze, kb.10 perc busszal. Nem lesz baja, ha sok ember közé visszük?

Figyelt kérdés
Levegőzni járunk le rendszeresen.
2008. dec. 21. 08:33
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Mi 2 hetes kora óta mindenhová visszük magunkkal: étterembe, beváárlóközpontba, külföldre stb...

Semmi baja nincs, még az orra sem folyt eddig! Minél inkább véded annál kényesebb lesz a szervezete.

2008. dec. 21. 08:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem elviheted, ha nincs semmi baja. Gondolom sétálni már jártok, tehát a szabad levegőhöz már hozzá van szokva. Arra figyelj oda persze, hogy ha melegebb helyre bementek, akkor öltöztesd le kicsit, mert percek alatt túlmelegszenek a babák és lehetőség szerint ne fogdossák meg az emberek, ha nem muszáj, akkor ne is nagyon hajolgassanak fölé.

A fiam pénteken volt három hetes és jövőhéten a karácsony miatt el kell mennünk bevásárolni, mivel épp nincs autó, illetve egy-két dolgot együtt kellene megnéznünk, így mi is visszük a babót. (Nem tudom itthon hagyni, nincs aki vigyázzon rá.) Nah jó, bevallom őszintén, hogy az is benne van a dologban, hogy nagyon vágyom már a férjemmel közös kimozdulásra, mert a baba születése óta inkább csak ő járogat el, vagy ha én megyek, akkor ő babázik itthon.

Én a cipekedés miatt úgy oldom meg, hogy hordozókendőben visszük és nem babakocsiban, mert az üzlet nincs messze, így egy szabad keze a babacipelőnek is lesz, illetve én úgy érzem, hogy a kendőben a mellkasunkon talán védettebb helyen lesz a baciktól most még a baba, mint a babakocsiban. Arról ne is beszéljünk, hogy babakocsival a buszra fel és leszállás, valamint az üzletben lavírozás miatt szerintem kétszer annyi ideig tartana az egész, mint így. Még annyit teszünk az ügy érdekében, hogy napközben megyünk, amikor remélhetőleg kevesebben lesznek.

2008. dec. 21. 08:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, a szabad levegőt már megszokta. Mi is karácsonyra vásárolunk, és most nem tudjuk kire hagyni a kisfiút.
2008. dec. 21. 09:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 5 hetes, ráadásul koraszülött. 3 hetes kora óta szoktatjuk a szabad levegőhöz, és 1 hónapos kora óta rendszeresen visszük emberek közé. Nem szabad túlzottan védeni, mert nem fog kialakulni az immunrendszere. Természetesen azt nem hagyom, hogy idegenek fogdossák, meg fölé hajoljanak, de neki is szüksége van a levegőre.

Én azért szoktam babakocsival vinni vásárolni, mert a kocsi alsó kosarába sok mindent bele tudok pakolni, és tolni könnyebb mint cipelni, bár az üzletben tényleg nem egyszerű lavírozni.

2008. dec. 21. 10:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják, hogy 6 hetes koráig a baba nagyon védtelen. Én nem nagyon vittem addig sehova. Csak a gyerekorvoshoz csípőszűrés beutalóra. Sikeresen össze is szedtünk egy náthát a váróban. Anyatejes, akkor volt 6 kiló, szóval nem egy nyeszlett baba. Mégis az intenzíven kötöttünk ki vele, mert már nem kapott levegőt. Mondták is a kórházban, hogy asztmás lesz, meg ilyenek. Most 8 hónapos, azóta egyszer volt beteg, 2 nap alatt túl is lett rajta, semmi baja.

Szóval, a második gyerekemet tuti, hogy nem viszem sehova, amíg a 6. hetet be nem töltötte. Az a kislány, akitől a rendelőben összeszedtük, az Auchanban volt 3 hetesen bevásárolni...

Szerintem kicsi még, most meg elég hideg is van. Ez a karácsonyi tülekedés meg egy felnőttnek is épp elég megterhelő.

2008. dec. 21. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!