Engednétek a nagyszülők között aludni a 21 hónapos gyermeketeket?
Amikor kicsi voltam, én mindig a nagyszülők között aludtam. Ahogy emlékszem nagyon izgalmas volt, mert csak ott aludhattam felnőttel, amúgy saját szoba, saját ágy.
Ettől függetlenül ez a te döntésed, ha nagyon berzenkedsz ellene, akkor ne engedd, de semmi baja nem lesz a kicsinek, ha velük alszik. A nagyanyám most is ébred minden rezdülésre, szerintem a te anyud is fog, főleg, mert ugyanezen fog parázni mint te:)
Amikor anyumnál alszik 20 hónapos kislányom, akkor mindig mellette alszik, mert ott nincs kiságyunk - a járókát már kinőtte, ami ott van - szóval igen, én hagynám (és hagyom) simán.
Egyébként meg hogy mászik le az ágyról?
Lefelé? Felfelé?
Előbb-utóbb úgyis rendes ágyikója lesz, meg fogja úgyis tanulni, hogy az ágynak "vége" van egyszer.
Szerintem ne féltsd tőlük, én nem félteném, de nálunk szinte napi kapcsolat van a nagyszülőkkel, szóval...
én 21 hósan még azért nem altatnám közöttük, szerintem ráér még később, ha nagyobb lesz.
én is mindkét mamámmal együtt aludtam gyerekkoromban, ha náluk voltam, szerettem, de akkor már nagyobb voltam. de ha ott voltak a szüleim, inkább őket választottam :)
de próbáljátok ki, ha gondolod, baja bizti nem lesz. van már másik unoka a mamának-papának, vagy a saját gyerekeik óta most van először "pici"?
mert nálunk a miénk az első, és megmondom őszintén, anyám 3, anyósom 2 gyereket nevelt fel, de sok dologról lövésünk sincs már... (emellett persze sok dologban tudnak hasznos tanácsokat is adni.)
(az elején amúgy elég vicces szituk is voltak, mert én MÉG nem, ők meg MÁR nem tudtak dolgokat, hiába hívtak őket ezért-azért ) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!