Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Engednétek a nagyszülők...

Engednétek a nagyszülők között aludni a 21 hónapos gyermeketeket?

Figyelt kérdés
Szüleim nálunk fognak aludni és azt szeretnék, ha a kicsi velük aludna. Kisfiam egyébként köztem és párom közt alszik. Én azért nem szeretném engedni, mert félek, hogy ráfekszenek, vagy nem veszik észre, hogy megindul az ágyról lefelé és leesik. Szerintem az apróbb neszeket csak az anya hallja meg. Számtalanszor megindult már félálmában lemászni az ágyról. Túlféltem őt? Kritikusok, ne kíméljetek! :)
2010. szept. 21. 19:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
33%
Nem.Nem azért,mert ráfekszenek,hanem mert nekem ez olyan intim dolog.Remélem érted,hogy értem:)
2010. szept. 21. 19:25
 2/13 anonim ***** válasza:

Amikor kicsi voltam, én mindig a nagyszülők között aludtam. Ahogy emlékszem nagyon izgalmas volt, mert csak ott aludhattam felnőttel, amúgy saját szoba, saját ágy.

Ettől függetlenül ez a te döntésed, ha nagyon berzenkedsz ellene, akkor ne engedd, de semmi baja nem lesz a kicsinek, ha velük alszik. A nagyanyám most is ébred minden rezdülésre, szerintem a te anyud is fog, főleg, mert ugyanezen fog parázni mint te:)

2010. szept. 21. 19:27
 3/13 anonim ***** válasza:
Hát,szerintem próbáljátok ki,hogy egyáltalán elalszik-e velük,mert lehet,hogy már addig se fogtok eljutni. Szóval ha szivesen alszik el a gyerkőc köztük,akkor maradhatna,legfeljebb az éjszakájuk lesz szörnyü,lehet,hogy semmit nem tudnak majd aludni,igy többet nem fogják kérni,hogy velük aludjon :D
2010. szept. 21. 19:49
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Mi is együtt alszunk a 21 hósunkkal, de nem engedném, hogy a nagyszülők között aludjon. Isten őrizz.
2010. szept. 21. 19:53
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Amikor anyumnál alszik 20 hónapos kislányom, akkor mindig mellette alszik, mert ott nincs kiságyunk - a járókát már kinőtte, ami ott van - szóval igen, én hagynám (és hagyom) simán.

Egyébként meg hogy mászik le az ágyról?

Lefelé? Felfelé?

Előbb-utóbb úgyis rendes ágyikója lesz, meg fogja úgyis tanulni, hogy az ágynak "vége" van egyszer.

Szerintem ne féltsd tőlük, én nem félteném, de nálunk szinte napi kapcsolat van a nagyszülőkkel, szóval...

2010. szept. 21. 20:07
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én ovis voltam már, amikor mamámnál aludtam egy párszor és a mamával egy ágyban, egyszemélyes ágya volt, nagyon jó volt, a mai napig szívesen emlékszem vissza! Odabújtam a paplan alatt mamához és súgdolóztunk még egy kicsit elalvás előtt.
2010. szept. 21. 20:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A kislányom nemrégiben aludt először anyukáméknál, és úgy alakult, hogy anyuval aludt egy ágyban. 14 hónapos volt ekkor. Szóval nekem ez nem okoz problémát.
2010. szept. 21. 20:20
 8/13 anonim ***** válasza:
33%
Szülei között se aludjon egy gyerek, nemhogy nagyszülők között.Saját ágyában a helye.
2010. szept. 21. 20:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyámékkal nem bánnám, de ha anyósom találna ki ilyet, akkor rosszul lennék a gondolattól. :)
2010. szept. 21. 20:57
 10/13 anonim ***** válasza:

én 21 hósan még azért nem altatnám közöttük, szerintem ráér még később, ha nagyobb lesz.

én is mindkét mamámmal együtt aludtam gyerekkoromban, ha náluk voltam, szerettem, de akkor már nagyobb voltam. de ha ott voltak a szüleim, inkább őket választottam :)

de próbáljátok ki, ha gondolod, baja bizti nem lesz. van már másik unoka a mamának-papának, vagy a saját gyerekeik óta most van először "pici"?

mert nálunk a miénk az első, és megmondom őszintén, anyám 3, anyósom 2 gyereket nevelt fel, de sok dologról lövésünk sincs már... (emellett persze sok dologban tudnak hasznos tanácsokat is adni.)

(az elején amúgy elég vicces szituk is voltak, mert én MÉG nem, ők meg MÁR nem tudtak dolgokat, hiába hívtak őket ezért-azért ) :)

2010. szept. 21. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!