Ha azt írjátok, hogy babátok ugyanazt eszi, mint Ti az mit jelent?
Én még mindig pépesítem, pedig már 15 hónapos, de még mindig nem fogad el darabos ételt. Krumplistésztát simán lepépesítem botmixerrel és teszek hozzá még annyi vizet hogy megfelelő állaga legyen. Attól még ugyanolyan jóizű marad. Fasírtot általában krumplifőzelékkel adom neki, azt csak simán együtt leturmixolom, nem kell hozzá víz, mert az állaga megfelelő. Rántotthúst még nem kapott, de végülis ugyanúgy mehet, ha mondjuk főzelékkel adod neki.
A többi ételt is mind így csinálom, hogyha nagyon sűrű, akkor felvizezem, de ha úgy gondolod hogy furcsa vízzel, akkor tehetsz a víz helyett húslevest.
Én már nem turmixolok, kivéve egy kicsit a tésztát, mert csak két foga van a babómnak.Tegnap sajtos-tejfölös tészta volt (durum).Csak leszopogatta róla a cuccost, a tésztát pedig visszatette a tányérba.Hát így kénytelen vagyok összetörni egy kicsit.
Rántott husi:csak tojássárgájába forgatom egész tojás helyett, majd pici darabokra tépkedem neki.
Fasírt:pulykahúsból készítem.Teszek bele petrezselyemzöldet, tojássárgáját, pici sót, vízbe áztatott kenyeret (de lehet natúr joghurtba is) és sütöm.Ezt is pici darabokra szedem neki.
Utolsó vagyok.Még annyit, hogy az én babám simán szétmarcangolja a kenyérhéjat is az ínyével.Simán meg is eszi.
Nem kell félni.Adj neki szerintem Te is héjat, és kölesgolyót, ahogy előttem írta valaki!Ha nagy neki a falat, nyúlj oldalról a szájába és vedd ki.Különben az én lányom kitolja a nyelvével, ha úgy érzi túl nagy.Erős az ínyük, mindent szét tudnak vele szedni, csak gyakorolni kell.
A Te babádnak nemcsak két foga van, mint az enyémnek.Neki még jobban fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!