Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi meset nez az 1 eves...

Mennyi meset nez az 1 eves feletti gyereked?

Figyelt kérdés
2022. júl. 5. 19:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
65%

Semennyit. Pontosabban a majdnem 7 éves pár havonta a nagyinál néz csak, itthon sose kéri. És nem azért, mert itthon nem mer :), csak eszébe se jut, mert nem szoktattuk rá. Oviban se érte semmilyen hátrány emiatt. Nem közösítik ki, ismeri a mesehősöket (nem tőlünk). Egyszer nem jött haza úgy, hogy "én miért nem nézhetem meg a...?". Egyébként megnézhetné, ha szeretné. De amíg nem kéri, addig nem nyomom le a torkán, hogy "lányom, ezt meg azt meg kell nézned".

Egyébként úgy jött ez össze, hogy megkésett beszédfejlődésű volt, idegrendszerileg éretlen, ezért tudatosan figyeltünk arra kiskorában, hogy ne legyen az élete része. Statikus izotópos vizsgálatot is kibírt anélkül 🙊

A kisebb pedig "ebbe született bele", így ő se néz semennyit. 3,5 éves. Neki nincs fejlődési lemaradása, sőt, sokkal előrébb tart, úgyhogy akár nézhetne is... De ha nincs igény és jobb dolguk is van ennél, minek nézzék?

Majd nézik, ha úgy alakul. Ott a 120 centis led a nappaliban, technikailag nincs akadálya.

Egyébként "látták már bekapcsolva", csak nem mese, film..stb. megy, hanem a jelenlétükben azon szoktuk visszanézni a családi képeket, diafilmet olvasunk vagy rádió megy róla kikapcsolt képernyővel...stb.

2022. júl. 5. 21:49
 22/32 anonim ***** válasza:
88%

Azért a 21. században nehogy mar az legyen a szempont, hogy van-e tévéje valakinek. Az én fiam 10 éves elmúlt, amikor tv-t vettünk, de ez nem azt jelenti, hogy addig képrnyőmentesen telt a gyerekkora, mert minden megy a számítógépen is. Előfizetésünk a mai napig nincs, csak most már jobb minőségben nézzük a Netflixet.

Nem hinném, hogy a tv-készülék nélküli életben bármi különös lenne manapság.

2022. júl. 5. 21:51
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Tv-n nem nézhet, okostelefonon viszont bármennyit.
2022. júl. 5. 22:16
 24/32 anonim ***** válasza:
42%
Itt mindenki tökêletes és senki gyereke nem nêz mesét! 😆
2022. júl. 6. 02:25
 25/32 anonim ***** válasza:
63%
A 3-as vagyok. Messze nem vagyok tökéletes, de eleve alig látom a gyerekemet, teljes munkaidőben dolgozom, ő meg bölcsis, amikor együtt vagyunk, akkor együtt vagyunk. Néha szokta kérni, hogy nézzünk róla videót, de azt az időt is limitálom (nem számolom ki percre pontosan, de pl. lefekvés előtti egy órában nem nézünk képernyőt egyáltalán, a nap többi részében meg max 10 perc egyhuzamban). Amúgy nincs is tv-nk, én netflixet nézek, a férjem semmit.
2022. júl. 6. 03:41
 26/32 anonim ***** válasza:
68%

"Itt mindenki tökêletes és senki gyereke nem nêz mesét! 😆"

Jaj, mindig ez a gúnyolódás... olyan elképzelhetetlen, hogy sokaknál nem néznek mesét a pici, 1-2 éves gyerekek?

Szerintem erre a többség ma már szimplán odafigyel.

2022. júl. 6. 07:53
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak aki néz nem meri leírni ide.
2022. júl. 6. 08:17
 28/32 anonim ***** válasza:
71%
Egyébként nem a tv volt a kérdés, hanem a mese... amit ugye lehet nézni laptopon, telefonon, számítógépen, tableten. Nekem meg mikróm nincs 10 éve, hú, de különleges vagyok :D
2022. júl. 6. 08:38
 29/32 anonim ***** válasza:
81%
Miért ne merné leírni? Ez egy anonim oldal, aki ettől fél, menjen pszichológushoz :D
2022. júl. 6. 09:17
 30/32 anonim ***** válasza:
76%

Azt mondja meg valaki, hogy ha egy anya reggeltől estig mondjuk egyedül van a gyerekkel, akár többel annak nem esik jól néha szusszani egy kicsit míg a gyerek mesét néz?

Vagy mindenki olyan fitt és fáradhatatlan, hog egêsz nap tud a gyerek után , emelgetni stb és nem fárad el? Pláne ha még éjszaka sem tudja kipihenni magát.. nekem ez nem megy, pedig elég sportosnak gondolom magam .És akkor a házimunkáról még nem is beszéltem... Nagyon energikus lehet aki ezt birja, pihenés nélkül!

2022. júl. 6. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!