Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi meset nez az 1 eves...

Mennyi meset nez az 1 eves feletti gyereked?

Figyelt kérdés
2022. júl. 5. 19:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
69%
15 hónapos, nem néz semennyit. Mi sem vagyunk nagyon TV-sek.
2022. júl. 5. 21:03
 12/32 anonim ***** válasza:
55%

3 éves koráig csak orvosi vizsgálat alatt nézhetett mesét,meg néha etetéskor. Amúgy tiltva volt neki a képernyő fejlődésneurológus által.

Most már 6 éves,nézhetné, de nem nézi sosem konkrétan. Mivel mi sem nézünk tv-t a férjemmel sosem, kivéve néha a Viasat Nature-t,ezért ő se kéri. Van amúgy 150 csatornánk ...XD Csak nem érdekel minket.

Meg igazából nincs is időnk rá. Ovi után rögtön játszótér estig,utána meg vacsi,fürdés,alvás. Valahogy nem marad ki idő,amit a tv előtt tölthetnénk.

Valaki a múltkor azt mondta nekem,hogy konzervatív a nevelésem,mert a lányunk nem ül a tv előtt. De ha egyszer nincs igény és nincs idő,akkor minek?

2022. júl. 5. 21:06
 13/32 anonim ***** válasza:
86%

12es vagyok. Az orvosi vizsgálatot úgy értettem,hogy neki voltak 10 perces ultrahangjai 1 hónapos korától. 1 éves kora felett már néha be kellett vetnünk a telefonon Bogyó és Babócát,mert teljesen mozdulatlannak kellett lennie. Ez máshogy nem ment.

Nem egy sima háziorvosi vizsgálatról volt szó sajnos.

2022. júl. 5. 21:08
 14/32 anonim ***** válasza:
67%
10-es, óvódás gyerekemnek nem volt semmilyen kütyüje, amin meséket töltögetett volna le. Épp ezért írtam, hogy néha megnéztünk egy-egy ismert mesét, de nem az volt, hogy napi szinten nézni kell, mert nehogy ne tudja mi volt tegnap a Mancs őrjáratban. Engem nem zavar, ha más mesét nézet a gyerekével, de nem értem, hogy miért kell elmebajosnak nevezni azt, ahol erre nincs állandó igény, főleg nem napi 1-2 órát.
2022. júl. 5. 21:08
 15/32 anonim ***** válasza:
74%

Nyugi 14es,akkor mi is elmebajosam vagyunk :)

12es 13as vagyok.

Amikor lakást vettünk a férjemmel, évekig nem volt tv-nk. Amikor megtudta egy idősebb néni,ingyen adott nekünk egyet,merthogy mi az már,hogy nincs tv-nk :) XD

Nem bírta megemészteni. Adott egy régi típusút,ezzel helyreállt a világ rendje :)

Persze azóta már lecseréltük lapos tv-re. De írtam,hogy mennyit van bekapcsolva...a férjem egyáltalán nem nézi soha. Én csak a viasat nature-t néha. Ennyi. Nincs igény.

Amit akarunk filmet,azt megnézzük néha,rátesszük pendrive-ra és már látjuk is a tv-n. De az is ritka.

2022. júl. 5. 21:13
 16/32 anonim ***** válasza:
69%

15-ös, nekünk is folyton ingyen tv-t ajánlgattak az ismerőseink :)

Én egyébként szoktam filmeket nézni a gépemen, a férjem nem. Ő heti 2-3 könyvet kiolvas. Azzal nincs bajom, ha mások tabletet adnak a 2 éves gyereknek, az ő dolguk, de azért ne hülyézzék le azt, aki nem.

2022. júl. 5. 21:22
 17/32 anonim ***** válasza:
79%

Igen, szerintem ma már nem is szokás TV-t nézni. Emlékszem, mikor gyerek voltam, állandóan ment, az volt az első, amit bekapcsolt anyám a munkahelyről hazaérve. Minden este RTL Híradó.

Most meg nekünk soha eszünkbe nem jut, ahogy jövünk haza, megyünk ki a kertbe vagy bent játszunk a gyerekkel, de TV nem megy mellé. Ha nézünk is, inkább dokumentumfilmet Youtube-ról, de konkrétan TV-csatornát nem.

Talán emiatt nem igényli a gyerek sem.

2022. júl. 5. 21:23
 18/32 anonim ***** válasza:
56%
4,5 és 2,5 évesek, napi kb. 45 percet, 20-25 perc reggel, amíg készülődünk az oviba (frizurakészítés alatt nyugton maradni, én is gyors készülődöm, stb), plusz vacsora előtt vagy után 20 perc.
2022. júl. 5. 21:28
 19/32 anonim ***** válasza:
41%
Jó itt azért egyértelműen nem rólatok van szó. Ahol alapból nincs tv, a szülők se tv nézősek az nyilván más. De nagyon sokan tiltják a gyereket a tv-től mert most az rossz, miközben amint elalszik a gyerek ők bedöglenek a tv elé és ott eszi őket a penész fél éjszaka (van ilyen a családban, a 6 éves gyerek tátott szájjal bámulja a boltokban is a reklám miatt kitett tv-t, mert kb csak ott lát bekapcsolva képernyőt).
2022. júl. 5. 21:28
 20/32 anonim ***** válasza:
84%
De, nagyon sok családnál megy a tv még mindig, ha otthon vannak. És nem biztos, hogy tv műsort néznek, a tv-n nézik a Youtubot, Netflixet, Disney+-t.
2022. júl. 5. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!