Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5hónapos baba viselkedése?

5hónapos baba viselkedése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kétségbe vagyok esve.Van egy 5hónapos gyönyörű kislányom.

Még mindig nem gyügyög.Síkítozik ritkán nevetni még ritkábban.Ha mosolygunk rá vissza mosolyog.Néha szokott valamit dünnyögni ha álmos és altatom.(De nem nevezném gügyögésnek)Ezzel altatja magát gondolom.Bal oldalról hasra fordul.Mást nem tud,hasalásnál is repülőzik visszük dévényeshez júliusban.Rengeteget alszik napközbe 6,5 órát kb 1órát marad fent aztán alszik és így megy a nap.Estét is végig aludja(annak mondjuk örülök)Enni szinte semmit nem eszik tápszerből ilyen 100-110ml 5x(nem a meleg miatt mindig is keveset evett)Amit ő eszik abból már 200ml kéne.Az elmúlt 1 hónapban 3x telibe ki is hányta.

Elkezdtük a hozzátáplálást az se jó,doki írt fel sinlacot az se jó.És a bal lábával szokta csinalni mostanában egy nap töbször hogy kifeszíti és fel le mozgatja párszor aztán abba hagyja majd megint.De látszik,hogy nem dirket csinálja úgyhogy neurologushoz is vinni kell.Egyszerűen nagyon kétségbe vagyok esve mi lehet vele aggodom érte nem szeretném,hogy baja legyen :(((

Valakinek hasnoló?Egy kis bíztatás vagy inkább őszínteség,hogy ebből lehet komoly baj?:(

2022. jún. 15. 11:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Kedves 1# válaszoló!Kifejtenéd kérlek mi az a"több dolog" amiben levan maradva?:( Mit kéne tudnia egy 5hónaposnak?:( Engem a lábrángás és,hogy nem gügyög egyszerűen kikészít idegileg nagyon aggódok érte,semmi rosszat,csak jót érdemel minden kisbaba és felnőtt is egyaránt :(
2022. jún. 15. 16:21
 12/23 anonim ***** válasza:

Az, hogy nem volt leírva hipoxia, időre jött, természetes úton, érett baba és problémamentes volt a terhesség optimizmusra ad okot, nem hiszem, hogy bármi visszafordíthatatlan baj lenne.

Az étvágytalanság, bukás és a súlyfejlődés elmaradása gond. Nem tudom, hogy a tápszer megfelelő hőmérsékletű-e, nem kellene-e megpróbálni másikat, hátha az jobban ízlik neki. Azzal is lehet próbálkozni, hogy többször kínálod a tápszerrel. (BioGaia-t kapott? Hasfájás, kiütés, véres széklet?)

Hozzátáplálásban mi ilyenkor még kizárólag hagyományos üveg almareszelőn reszelt pucolt almát adtunk, nem volt vele probléma. Nem írtad, hogy nálatok mi volt ezzel a gond?

Ne idegeskedj, mert a kicsi is átveszi.

2022. jún. 15. 19:35
 13/23 A kérdező kommentje:
Váltottunk már tápszert hasfájás miatt biogai cseppet kapott az elején.Kínálom többször de nem kéri,vizet,teát,4hós kortól adható alma-répa ital de azokat se.Sinlacot 2 napja próbálunk adni 10óraira almával de azt se.Mikor keztük a hozzátáplálást én is reszeltem nekivaz almát de öklendezett tőle.Aztán elkezdtem megfőzni és lefúrni amiket már kostólta(alma,répa,édesburgonya)kombináltan,külön is adtam 3 napig olyan jó izűen ette de már azokból se :(
2022. jún. 15. 20:01
 14/23 anonim ***** válasza:
Még az jutott eszembe, hogy a cumisüveg etetőcumija lehet, hogy nem tetszik neki. Próbáltatok esetleg többféle márkát?
2022. jún. 15. 20:22
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

szia 1-es vagyok. mivel kesobb kiegeszitetted tobb informacioval a leirasodat, ezert mar nem tunik azert olyan veszesnek a helyzet, mint ahogy eredetileg ertelmeztem.

a mozgasokban nincs jelentos lemaradasa, a taplalkozasi problemak jelezhetnek valami szimla gyerekkori allergiat, en a rangasok miatt vettem komolyan igy egyutt ezeket, annak tenyleg menjetek utana, de nehany babanak vannak ilyen tikkjei artalmatlanul is.

az nagyon jo jel, hogy a figyelme jo, koveti a targyakat.

szoval bocs ha radijesztettem az elso hozzaszolasommal, egyszeruen tul beleeltem magam a helyzetbe, annyira atjott a ketsegbeesesed a leirasbol.

2022. jún. 15. 20:41
 16/23 anonim ***** válasza:
44%
PihenőszékbeN, benne van, -ban, -ben.
2022. jún. 17. 08:52
 17/23 anonim ***** válasza:
Mit szerettél volna?😂😂😂
2022. jún. 17. 09:45
 18/23 A kérdező kommentje:

Kedves #16os ennyi baj legyen csak,hogy nem írtam oda azt az N betűt.Kérlek javítsd ki a többit is amit eddig írtam.Tényleg ez a legfonotabb hogy kimaradt egy betű?Neked ettől jobb?Felsőbbrendűnek érzed magad tőle?

Azért én szép napot és jó egészséget kívánok neked!

És 17# nem értem ezt mire írtad

2022. jún. 17. 21:41
 19/23 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani,hogy kovidosan szültem.Esetleg ez is közrejátszhat?
2022. jún. 17. 21:42
 20/23 anonim ***** válasza:
Nem vagyok felsőbbrendű, csak többször is rosszul írtad, ne bonyolítsd!
2022. jún. 17. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!