Miben lehet hátránya ebből?
Figyelt kérdés
Ma délelőtt voltunk 4 hónapos státuszon. Mar 3 hónaposan fordult hasról hátra, de a védőnő nem hitte el hogy direkt. Hát mostanra levideóztam, hogy lássa, meg már hátról oldalra is forog. Videó alapján elhitte. Meg azt is mondtam és mutattam neki, hogy már hasra fordulással és kúszással is próbálkozik. Csak hüledezett, aztán mondta hogy biztos feszes az izomzata, vigyem Dévény tornára, meg hogy készüljek lélekben hogy másban viszont ennyivel le fog maradni. De a mozgásfejlődés az nem pont az idegrendszer érettségét tükrözi? Vagy ennyire baj lenne ha túl érett?2022. jún. 13. 13:36
11/14 anonim válasza:
2 és fél honaposan fordultam, hasrol hátra, 9 és fél honaposan egyedül álltam, 10 honaposan kapaszkodva, 10 és fél honaposan egyedül jártam, a kuszas nekem egy az egyben kimaradt. Semmi bajom, az én idomben meg nem is létezett Dévény torna (az adatok meg pontosak mert anyukámnak még a terhes kiskonyve is megvan és mindent pontosan felirt, abbol olvastam ezeket ki).
12/14 anonim válasza:
A fiam már 2,5 hónaposan átfordult. Első babásként értelemszerűen nem tudtam különbséget tenni feszes és "rendes" átfordulás között. Dagadt a májam a büszkeségtől. Sőt, már a popsiját is emlegette 4 hónaposan. Gondoltam, mindjárt kúszni-mászni fog. Aztán hiába vártam. A gyerek kínlódott, de nem haladt előre még 7 hónaposan sem. Végül elhessegettem a "nincs annak a gyereknek semmi baja" nagyszülőket és elvittem állapotfelmérésre a Dévényeshez. Kiderült, hogy a váll és karizmai feszesek. 5 torna után a gyerek kúszni, pár napra rá mászni kezdett. Ekkor már majdnem 9 hónapos volt. Innentől behozta a lemaradást, 10 hónaposan felált és 1 évesen már segítség nélkül járt. De nem itt tartott volna, ha nem nézetem meg. Szóval inkább egy felesleges kör a Dévényesnél szerintem, mint aztán sopánkodni.
13/14 anonim válasza:
Nem biztos hogy feszes az izomzata. Nálunk is 3,5 hónaposan fordult hasról hátra, mert utált hason lenni kezdetben. Kúszni 7,5 hónaposan kezdett, 10 hónaposan mászni, 1 évesen járni, esés nélkül stabilan futott 1 hónap múlva. 2 évesen tisztán, érthetően, összetett mondatokban beszélt. Az égvilágon semmi baja.
14/14 anonim válasza:
A férjem húgának a kisfia 8 hetesen forgott már hasról hatra. Mindenki rémüldözött, hogy jaj-jaj, feszes. Nem vitték sehova, nem is lett semmi baja, 11 hónaposan már rendesen járt, nagyon ügyesen mozog. Vannak ilyen gyerekek. Nem kell azért azt hinni, hogy zseni lesz, csak korán érik, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!