Most derült ki, hogy hátranyúló méhem van. Már régóta szeretnénk babát, ez miben befolyásolhatja és mit jelent ez valójában?
nekem is mondta régen orvos: hátrahajló méhecske
(kicsit más az elhelyezkedés, nem baj)
azt hiszem semmit nem befolyásolt - szép egészséges gyerekek születtek - többet nem hallottam
Semmiben nem befolyásolja,
Nekem is az van és 3 gyerekem van.Szüléseim is simán mentek.Nekem egy kézzel való vizsgálat után mondta az orvosom.
A babavállalás szempontjából semmi hátrányt nem jelent.
Azt jelenti, hogy a méh kissé hátra hajlik, de ez nem abnormális, sok nőnek van hátrahajló méhe.
Én egy rutin rákszűrésen tudtam meg, hogy nekem is az van, manuális vizsgálattal.
A babánk könnyen megfogant, a terhességem is rendben volt, semmi gondot nem okoz a hátrahajló méh.
Szóval ne aggódj, minden ok!
Nekem is sima nogyogyaszati vizsgalat soran mondta a doki.
+ azt meg, hogy valoszinu segitsegre lesz szukseg a teherbe eseshez.
Ez nem igazan jott be, mert 1. adando alkalommal osszejott mindket babank.
Nekem is ilyen, 2. ciklus alatt teherbe estem, úgyhogy ebben biztos nem akadályozott. :)
A hasam meg a terhesség végéig szögletes maradt, nem csúcsos előre nyúló. Nem tudom ennek, vagy a baba elhelyezkedésének köszönhető-e. Viszont így nem lettek csíkjaim sem szerencsére.
barátnőmnek is ilyen van, és neki azt mondta a doki, hogy lehet hogy majd nehezebben fog teherbe esni,
na ehhez képest 2 gyereke van, és mindkettő az első hónapban megfogant !! :)
A régi "tanítás" szerint nehezebben eshetnek ettől a nők teherbe. Ezt már többször megcáfolták, nőgyógyásztól függ, foglalkozott-e ezzel, ill. melyik álláspontot fogadja el. De sztem is hülyeség, millió példa van.
Terhesség alatt a méh ilyenkor előrehajlik, a megfelelő pozícióba, úgyhogy semmi problémát nem okoz a szülésnél sem. Max. jobban érezhető a terhesség elején a szalagok nyúlása, mivel nemcsak nő, még előrébb is helyezkedik a méh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!