Apaként milyen érzés ha az első gyereked lány?
Nekem most lesz az első, még nem tudjuk mi lesz, elvileg a jövőhéten ha megyünk már meg fogják mondani. És egy kicsit félek, hogy ha lány lesz, nem lesz szoros a kapcsolatom vele. Az apám első gyereke a nővérem volt, és azt láttam/látom, hogy nem soha nem volt olyan jó a viszonyuk, mint velem és az öcsémmel. Ők mindig veszekednek, ha beszélgetnek is csak olyan felszínesen, apám soha nem beszélgetett vele olyan mélyen mint velünk, köztük többnyire anyám kommunikált/kommunikál mindig. Gyerekkorában sem tudtak megbeszélni semmit, ha valamit csinált vagy büntetést vagy verést kapott a nővérem. Neki már van egy 4 éves kislánya, és gyerekkel sem szorossbb apám kapcsolata. Szóval előttem nem volt példa jó apa-lánya kapcsolatra, és nehezen is képzelrm el. Mivel a családban ez volt a természetes, nekem is ez a természetes, nekem furcsa ha olyat látok hogy apa és lánya olyan jól kijönnek mint mi apánkkal.
Ezért félek egy kicsit attól, hogy a gyerek milyen nemű lesz. Persze az a fontos hogy egészséges legyen és amúgy szeretnék is majd egy kislányt, de elsőre jobb lenne fiú. Ha már lenne 1 vagy 2 fiam és aztán 1 kislány akkor már tapasztaltabb apa lennék, jobban megtalálnám vele a közös hangot. Elsőre kicsit félek a feladattól, de ha lány lesz, hogy legyen vele szoros kapcsolatom? Lányos apák, tanácsok?
Miért számít, hogy mi van a lába között?
Pont ugyanúgy kell szeretni egy lányt, mint egy fiút.
Attól, hogy az apád gyökér, muszáj neked is annak lenni?
Anyja nincs a gyereknek? Vele se szoktál kommunikálni, hogy ennyire ufo dolog neked a beszélgetés egy nőneművel?
Kérdező, ugyanaz a recept. Hallgasd meg a kis dolgait, találd meg, mi az amit mindketten tudtok élvezni (homokozás, kecskesimogatás, strand, ezeket 2-3-4 évesen már lehet csinálni együtt), soha ne éreztesd vele, hogy kevesebb/értéktelenebb lenne, mint egy fiú.
Nincs gyerekem, de 22 éves lányként nagyon szoros apukámmal a kapcsolatom. Ő a fentieket alkalmazta + kamaszkorom óta soha nem mond kéretlenül tanácsot, megtartja magának a véleményét amíg nem kérdezem tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!