Nektek (is) rossz érzés látni meg hallani, mikor más babák, gyerekek szülei ártalmas vagy nem éppen helyes dolgokat csinálnak a kicsikkel, és nem is foglalkoznak vele illetve hajthatatlanok?
Néhány kirívó példa:
-még nem tud ülni a baba, de derékszögben ültetik
-ebben a pózban messziről nyomják a szájába a cumisüveget
-kenguruban cipelik, ráadásul kifelé fordítva
-bébikomppal közlekedik a kicsi
-műkajákkal tömik a babákat (meki, tejszelet és társai)
Te lennél legjobban felháborodva, ha beleszólnának abba, mit csinálsz a babáddal, mikor te úgy hiszed mindent a legjobban teszel.
Kérdésre válaszolva: nem, nem rossz érzés, ez azért nem veszélyeztetés, nem szólok bele más dolgába. Unokatesóm is 2 hónapos babáját az ölében ültette. Nekem kicsit fura volt, de nem szóltam bele, nem is lett semmi baja. Ahogy a kenguru se olyan ördögtől való, ahogy azt beállítják (nekünk nincs, de engem és bátyámat is abban cipeltek a szüleink és teljesen jól fejlődtünk). Ahogy biokaján is kevesen tudják nevelni a gyereket.
Kicsit túlzásnak érzem, hogy téged ilyen dolgok akasztanak ki.
Folytatom
Sírását, higy nem ízlik. Másfélért meg nem fog futkozni, és különben is kicsi az esélye, hogy baj legyen. Úgyhogy én a következő tanácsadáson úgy kérdeztem rá, hogy még mindig csak mézzel issza a tápszert a gyerek, hogy hallja a védőnő. Nem érdekel, hogy valaki szerint ez genyóság, mert szerintem meg egy egy hónapos babát kitenni a betegségeknek nagyobb genyóság. Végül írtak fel másik féle tápszert, ami nem ha-s volt és megitta a gyerek. De amúgy nem szoktam beleszólni senki életébe, de ez nálam kiverte a biztosítékot, hogy az ő kényelmük ennyire előbbrevaló. Annyi kellett volna, hogy iratnak fel másik tápszert, de nem, mert bonyolult, meg utána tanulja meg, hogy azt hogyan kell elkészíteni stb.
Kérdező, gondolj bele abba, ahogy te meg vagy győződve arról, h mindent a lehető legjobban csinálsz (no tejszelet, no puding) úgy a másik ember is megvan győződve erről.
Engem igazából nem érdekel, az ő gyereke, azt csinál vele, amit jónak gondol. Mindig arra gondolok, ha látok valami furcsát, ami nekem szokatlan, h semmi közöm hozzá, nincs jogom beleszólni. Ha durva veszélyeztetést látnék, akkor sem az anyukával kezdenék vitatkozni,mert annak értelme nincs, hanem szólnék a védőnőnek, gyámügynek, rendőrségnek (esetfüggő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!