Hatalmas bűntudat a gyerekek miatt, mit tegyek?
Nem vagy egyedül ezzel, és nem vagy rossz anya. Ezt kell tudnod.
Az első válaszoló nagyon jól írta. Mostantól csináld máshogy, és minden megváltozik.
tudom mi a depi, tudom mi a kis korkülönbség, és tudom milyen az amikor az embernek bűntudata van a gyerekekkel kapcsolatban. Én is szembesültem ezzel annak idején. Amúgy a mai napig, pedig ennek több mint tíz éve, bűntudatot érzek de igyekszem mindenért kárpótolni őket. Teljesen jó a kapcsolatom velük, semmit nem éreznek az első egy-két évből. Én is túlvállaltam magam annak idején.
Aminek segítségével tovább tudtam lépni az az a gondolat, hogy nem szándékosan tettem úgy ahogy.
Mindig a legjobb tudásom szerint csináltam a dolgokat, mindig felhasználva az összes erőmet.
Akkor és ott abban a helyzetben erre volt erőm és lehetőségem. Nem tudom megváltoztatni, de máshogy csinálni igen.
Kitartás. Sokan járnak, és sokan jártak hasonló cipőben.
igazán majdcsak most lesznek emlékképeik, most lesz igazán szükségük rád, mert tőled tanulnak, te vagy a minta, egész életükre ki fog hatni, most kezdődik igazán az, hogy talán egész emberi élet megalapozásáért tiéd a felelősség, megalapozod vele még azt is esetleg, hogy hogyan tudnak majd gondokat feldolgozni, kezd azzal, hogy ezt a gondod felnőtten, újult erővel leteszed.
most fogsz változni értük.
erős leszel és nem fogod megengedni magadnak többé a kétségbeesés érzetét, mert 4 szempár fogja tőled eltanulni!
Ez van, ha nem gondolja át az ember a családtervezést. Már mindegy, megpróbálhatod helyrehozni az életeteket, de az elrepült éveket már nem fogja semmi visszahozni.
A diplomád legalább megvan?
Tisztelt 6. válaszoló!
A válaszod alapján neked nincs gyermeked. Nekem kettő is van, 1,5 év korkülönbséggel. Mindekettőt terveztük. A családunk is segítőkész. A párom gyakorlatilag mindig is az anyaszerepre készült. Szakirodalmakat olvastunk. Ergo mindent megtettünk, hogy felkészültek legyünk. Mégis voltak, lesznek olyan helyzetek, időszakok, amire nem lehet felkészülni.
A kérdezőnek én is azt javasolnám, hogy ne merengjen a múlton. Egyébként szerintem a későbbiekben előny lesz a kis korkülönbség. A gyerekek sokkal jobban megértik majd egymást. Nem tudom, milyen a viszonyotok a pároddal, de ő sok gondot le tudna venni a válladról.
Remélem megoldódnak a problémáid! :)
Üdv!
26/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!