Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ahol van nagyobb gyerek is,...

Ahol van nagyobb gyerek is, hogy néz ki a napotok az újszülöttel? Tudtok velük megfelelő időt tölteni?

Figyelt kérdés

2 év 4 hónapos lesz a kislányom, amikor születik a tesója. Már jár bölcsibe, de a szülés után biztosan otthon tartom legalább 6 hétig, de lehet, hogy tovább is. Miután visszatér a bölcsis rendszerbe, utána persze könnyebb lesz, legalább délelőtt (még meglátjuk, hogy lesz a jobb, ha csak délelőtt megy vagy egész napra, jelenleg nagyon szereti a bölcsit és ha akarnám se tudnám elhozni ebéd után). Viszont nem tudom elképzelni sem, hogy amíg mindketten otthon vannak, igazából hogy fog kinézni egy napunk a 2 évessel meg az incifinci kisbabával. Amikor a lányom született, nyilván volt időm/energiám csak vele foglalkozni, megadni neki a szükséges figyelmet, törődést. Ezt annyira nem tudom elképzelni, hogy a kistesó is ugyanilyen minőségben és mennyiségben megkapja és ne szenvedjen belőle hiányt, miközben természetesen a lányomat sem szeretném háttérbe szorítani, sőt, azt szeretném, ha neki is pozitív élmény lenne az újabb jövevény.

Nálatok ez hogy nézett ki, hogy tudtátok megoldani az újszülött integrációját a családba és hogy tudtatok megfelelően foglalkozni mindkét gyerekkel?

2022. jún. 7. 13:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%
Miert akarod otthon tartani 6 hetig ?Pont ezzel nehezited meg mindenki eletet. Meg van a kis elete, a kis rendszere, irod, szereti a bolcsodet. Ehelyett az lesz, hogy 6 hetig azt kell neznie otthon, hogy anya egy masik gyerekkel van 24 oraban, mert pont a 6 het a nehez. Max az elso hetre tartanam otthon.
2022. jún. 7. 14:04
 2/14 A kérdező kommentje:

#1 mindenhol azt olvasom, hogy kell az idő, amíg a család összeszokik, hogy a nagyobb tesó is megszokja, hogy már nincs egyedül, ha visszakerül a bölcsibe, ahol távol van az anyjától, akkor úgy érzi, hogy "lecseréltem", stb, nem beszélve a hazahozott bacikról (gyerekorvos is javasolja a nagyobb testvér otthon tartását egy időre, amíg valami kezdő immunitás kialakul a kicsiben).

A lányommal az első 3 hónap sétagalopp volt, most nem azt mondom, hogy tutira ilyen lesz a húga is, mert ki tudja, remélem persze hogy ő is nyugis baba lesz, de azért az én személyes tapasztalatom szerint nem az első 6 hét a legnehezebb, amitől tartani kell feltétlenül babagondozás tekintetében legalábbis.

2022. jún. 7. 14:11
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

Az elsőnek tök igaza van.

A lányom már ovis volt mikor az ikrek születtek. Hát már szombaton a hétfőt várta.....

A kicsikkel még nem tudott semmit csinálni, ellenben vagy a sírást hallgatta, vagy azt hogy "mindjárt jövök, egy pillanat"

El se tudom képzelni mennyire unta volna magát egész napokat.

A kicsiknek us jó volt a rendszer. (időben kelni, öltözni, haza, reggeli stb)

Sokkal könnyebben kualakult a napi rutinunk ami elengedhetetlen nálunk.

2022. jún. 7. 14:15
 4/14 anonim ***** válasza:
79%

Én sem tartanám otthon a nagyot, pont hogy attól borulna ki ha kicsi miatt a szeretett bölcsijét is elveszik és még idő se lenne vele foglalkoznod.

Bőven össze tudnak szokni bölcsi után is.

2022. jún. 7. 14:19
 5/14 anonim ***** válasza:
76%

Nem tartanam otthon, nem eleg, hogy te nem leszel ott neki csak heba -hoba, de meg a bolcsodet, a biztos pontjat is elveszti. Plusz sokkal rosszabb lesz visszaszoktatni hetek mulva.

Ez az immunitas dolog is baromsag, millio, milliard csaladban szuletik testver, attol a testver jar kozossegbe.

Plusz akkor jatszoterre sem tervezed vinni ?

6 hetig se kozosseg, se semmi ? Csak a sirast hallgatni annak a ket evesnek ?

2022. jún. 7. 14:31
 6/14 anonim ***** válasza:
72%

Általános iskolást sem veszed ki a suliból.

Van ismerősöm aki otthon tartja az ovist, de ott a kislány nem szeret Annyira oviba menni, délben eddig is hazahozták, és csak 1 hónapot hagynak ki így is.

2022. jún. 7. 14:34
 7/14 anonim ***** válasza:
91%
Vagy ne vedd ki a bölcsiből vagy ne 6 hétre, hanem oviig, de a 6 hétnek semmi értelme, pont ebbennaz időszakban nem lesz rá semmi időd.
2022. jún. 7. 14:37
 8/14 anonim ***** válasza:
80%

Én sem tartanám otthon 6 hétig. 1 hetet, ha szeretnéd, persze maradjon otthon, de a 6 hét nagyon sok és nincs is értelme. Unatkozna csak, hiszen a kicsi sok figyelmet fog igényelni, rá nem fog jutni sok időd.

Nálunk egyébként van nagyobb tesvér, de nagy korkülönbséggel, 8 évvel. Szeptember elején született a lányom, a fiamnak akkor kezdődött az iskolaév, nyilván nem tarthattam itthon. Vasárnap jöttünk haza a kicsivel, hétfőn a nagy ment suliba. Nem hozott haza semmi betegséget, szóval igazából ez sem indokolja a 6 hetet otthon.

2022. jún. 7. 14:38
 9/14 anonim ***** válasza:
88%

2 éves volt a fiam, amikor megszületett az öccse, az első 2-3 hétben szinte semmit nem tudtam vele foglalkozni ( nem volt bölcsis). Utána minden ment tovább mint szülés előtt, csak közben x időközönként szoptattam a kicsit. Ugyanúgy csináltunk otthon mindent, mentünk játszóra ( indulás előtt etetés, babakocsiban aludt, ha felébredt kézben volt), otthon is játszottunk ugyanúgy, csak néha volt evés vagy pelusozás.

A nehézségek akkor jottek, amikor a kicsi 3-4 hónapos lett és elkezdett szoptatás közben nézelődni és az összes zajra felkapta a fejét, de ez lement gyorsan.

Az a nehéz az első gyerekhez képest, hogy garantáltan nem tudsz napközben semmit pihenni. A bölcsit szerintem jól gondold meg, jobban jár ha nem veszed ki, többet profitál abból, ha napközben minden megcsinálsz és kicsit pihensz, délután és este így többet tudsz vele foglalkozni. 6 hét után meg szerintem gáz lesz neki visszamenni.

2022. jún. 7. 14:52
 10/14 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk folytatódott minden, sőt, segítség volt, hogy napközben csak ketten vagyunk a babával. Ovis gyerekem alap de sok igénnyel él, folyamatosan beszél hozzám, kér valamit, kakilni kell, éhes, szomjas, menni kell ide-oda mert mozgás igénye van stb. És igen, ezek tök normális dolgok.

Szóval mellette nehéz volt a szoptatás és a babára figyelés, a baba altatása és ellátása, mert mindig nyüzsgött a fiam. Ami persze normális. De amíg oviban volt, nyugis volt a szoptatás-beleszokás, volt időm pihenni is, nem kellett osztani a figyelmem. Este viszont együtt voltunk, akkor pótoltam a napközbeni külön levést.

Nagyjából a kicsi 2 hónapos korára állt be a mindennapok ritmusa, megvolt a rendszer az oviba sétálással reggel-délután is. Addig sokszor a férjem segített.

Az eleje nehéz, de ha kitapasztaljátok, hogy mi a kényelmes mindenkinek, akkor működni fog minden. Nálunk pl az volt jó, hogy elvolt a pici a pihenőszékben/hordozó ülésben és a gyerek szobában ott volt mellettem a szőnyegen, a naggyal játszottam, a kicsi meg aludt vagy nézelődött.

2022. jún. 7. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!