Tényleg nyugtatja a babát ha levendula illóolajat párologtatok alvásnál? Mibe tegyem, hogyan csináljam? Éjszakára is szabad?
Szia!
Hát persze! Mi úgy csináljuk, hogy vettünk levendulás fürdő sót (Neogranormon, patikában kapható, ezer párszáz Ft) azt tesszük a vizébe.
Az egyik textilpelusból varrtam egy kis zsákocskát, abban van levendula ág, időnként cseppentek rá illóolajat, ezt felakasztottam az ágya fölé. Fogfájós, nyűgös időszakban is alszik, mint a bunda.
Szerintem az is elég, ha veszel párologtató (aminek mécses van az aljában, a tetejébe vizet kell tenni) és teszel rá pár csepp illoolajat.
Vigyázz vele azért, mert nagyon erős!
(mi a kocsiba akartunk venni illatpárnát, de jó, hogy meghallotta az eladó, mert mindjárt felvilágosított, hogy álmosít..)
A levendula ágat én az anyukámtól kaptam, neki volt a kertben. De láttam már piacon öreg néni által árulva. Elképzelhetőnek tartom, hogy van nagyobb virágosnál, kertészetben (pl. Oázis)
Jótanács: nagyon figyelj, hogy milyen olajat veszel, beleestem már abba a csapdába, hogy nem illóolajat vettem, hanem illatos olajat. Nem mindegy, míg az első egy tiszta olaj, addig a második hígított valami. Azóta én csak Aromax-osat veszek, nem sokkal drágább, viszont biztos, hogy 100% illóolaj.
Apropó Aromax: csinált egy olyan összeállítást, hogy milyen tünetre milyen illóolaj használ. Onnan kiírva:
álmatlanság: bazsalikom, cickafark, citomfű, clementine (?), ilang-ilang, jázmin, kakukkfű, kamilla, kámfor,lavandin (?), levendula, majoranna, mandarin, narancsvirág, petitgrain (?), római kamilla, rózsa, szantálfa, vetiver (?).
Ha valakinek erős a levendula, bátran lehet próbálkozni.
A mandarin-levendula (lehet is így kapni Relax néven) is bejön nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!