Milyen illóolajat használhatok párologtatásra 2 hónapos baba mellett a szoba levegőjének fertőtlenítésére?
Azt tudom ,hogy valamelyik eukaliptus- féle légzésleállást okozhat. Vannak még ilyen tiltott illatok?
A citrom és a narancs illatú használható? Vagy van még más ,ami levegő frissítésére, fertőtlenítésére jó.
Kicsit meg vagyok fázva és nem akarom, hogy a pici elkapja, + az egyik szobánk többször beázott és most penészedik (nem ebben a szobában alszunk, de a fürdetés és pelenkázás itt zajlik).
Levendula:Hatásai:
* Megnyugtatja a bőrt, rugalmasan, tisztán tartja, gyógyítja a bőrhibákat, megszünteti a zsírosságát, pattanásokat. Egyéb bőrproblémákat is orvosolja: ekcéma, pikkelysömör, leégés, herpesz. Segíti a horzsolások, zúzódások, sebek gyógyulását.
* Csökkenti a gyulladásokat, lazítja a dugulásokat, fertőtlenít, erősíti az immunrendszert.
* Fájdalom- és lázcsillapító hatású, nagyon jó fej-, fül- fog-és torokfájásra, rovarcsípésre. Csillapítja a mandulagyulladást.
* Oldja az izomgörcsöket, izomfájdalmakat, segíti az emésztést, enyhíti a gyomorfájást, a menstruációs görcsöket.
* Légzőszervi panaszokra is jó hatással van, csökkenti a vérnyomást.
* Csökkenti a fáradtságérzést, erősíti az idegrendszert, megnyugtat, elűzi az álmatlanságot. Eloszlatja a depressziót, a félelmeket, segít túlérzékenység idején.
* A szárított szálaival távol lehet tartani a szekrényből a molyokat.
Lehet még a teacserjét (teafa), az is nagyon jó légfertőtlenítő.
A penészesedést minél előbb meg kéne szüntetni. Nekünk az ultra szavó nagyon bevált, csak rohadt büdös, kb. 3 napig éreztem még a szagát.
Köszi a penész elleni tippeket, csak az a baj, hogy a tető még nincs megcsinálva és folyamatosan ázunk, amikor kicsit olvad a hó, aztán esik rá egy másik adag és így tovább... Azt mondták márciusban lesz megcsinálva, ha jó idő lesz. Utána felszedjük a lamináltat( mert az alatt is penészes), szétverjük a beépített szekrényt (mert mögötte is penészes) és tapétázás, meszelés is lesz.
Szóval addig hiába törölgetem bármivel, mert szinte folyamatosan nedves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!