Akiknek tv mellett nőtt fel a gyerekük tudnának tapasztalatot mondani?
Mondjuk legyünk őszinték, ha valakinek rossz hatással lenne a gyerekére a TV, az se ismerné be, talán magának se.
Pl. itt vannak azok, akik azt mondják, az ő gyerekük csak TV előtt tud enni, inkább hagyják, minthogy baja legyen, na de most komolyan, vajon hány gyerek halt éhen, mi elött feltalálták a TV-t? :D
Szerintem ez gyerekfüggő. Van olyan típus, akire nincs jó hatással, más típusú gyereknek meg mindegy, nem tapad rá.
Az én fiam előbb-utóbb nézni kezdi, ha megy, szóval nem kapcsoljuk be feleslegesen. A tévé nem is érdekli igazán, inkább a saját érdeklődési területén szeret videókat nézni (ez most épp a foci). Azt engedem neki, minden nap néz valamennyit, de inkább csak este levezetésnek. Napközben úgyis iskolában van, délután meg kint vagyunk, ha olyan az idő.
Én gyerekként sokat néztem tévét, most jobban szeretem a csendet. De az tény, hogy azóta is szeretem a filmeket és a sorozatokat. De csak azt, ami tetszik, nem nézem válogatás nélkül, csak hogy menjen valami.
Az enyém már előre tudja, kit fognak megölni a Poirot-ban.
Brühühühü, most lenéznek a babás fácse-csoportban :'(
"Igen régen nem ment tv evés közben, de nincs kedvem órákat szenvedni mint nagyanyáink. Ennyi erővel nem mosógéppel mosok hanem kézzel, hisz úgy is megy... szeretek a mai technológiával időt spórolni magamnak,mert az is jót tesz a gyereknek ha anya nem hulla fáradt"
Hát nem tudom... Én amúgy nem vagyok Tv-ellenes, nálunk is megy néha, de ez a hozzáállás.....
Ember, azért vagy otthon, azért nem jársz dolgozni, hogy a gyerekeddel foglalkozzál. Nem a nagyanáink korában élünk, nem kell fél napig mosni, mosogatni, nem veteményez az anyukák többsége, akkor mi a f*szom olyan nagy "szenvedés" abban, hogy kicsit foglalkozz a gyerek problémáival, pl. a rossz evésével?
Nem ráérsz? Vagy akkor kevesebb az idő gyakorizni? Vagy miért olyan baromi nagy teher, hogy valami erőfeszítést kell kifejteni a gyerekkel kapcsolatban? És ha szimplán nem szoktatod rá, hogy TV előtt egyen, mert be sem kapcsolod, akkor szerinted majd éhen hal?
37 vagyok, tv mellett nőttem fel. Már csak azért is károsnak tartom, mert a mai napig függésben tart... No nem a tv tart függésben, azt nem is tartunk itthon, ám folyton megy valami a háttérben (telóról, gépről nézek, főleg sorozatokat) és ha egyedül vagyok itthon, minden étkezéshez indítok egy filmet. Ha a férjem vagy más velem van, szerencsére nem érzek késztetést, de a születendő gyerekünknél igyekszem majd arra törekedni, hogy ne ezt lássa/hallja. Anyukám a mai napig járatja a tévét otthon (minden helységben tartanak egyet), elég idegesítő is, hogy ott vagyunk nála és közben nem csak "szól valami" hanem néha nézi is miközben beszélgetünk.
Két tesóm van, ők "megúszták", bár öcsém elég sokat gépezik, de mellette szerencsére sportol, kirándul is sokat, húgom pedig alig néz filmeket, sorozatokat meg egyáltalán. (Amúgy én sem csak ülök a képernyő előtt, otthoni tevékenységek közben járatom, amúgy nagyon aktív életet élek, sportolok, kertészkedek, csak zárt térben kell.)
Azért "ember", mert al8g van energiám mivel szinte semmit nem alszik a gyerek mióta fogzik, csak ezért. Igen itthon vagyok egész nap, ebből reggel felkelés, szoptatás, játszás, aztán tv ( babakarám kozben zene megy a tv-n)mert ennivalót kell készíteni és ha csak magam mellett tartom sír,de én így nem tudok főzni és a konyha is túl kicsi ehhez. Utána tv mellett evés mert akkor "csak" egy óra kínlódás. Ekkor talán 1 óra alvás, de ilyenkor én is alszom. Aztán szoptatás, játék, séta. Megint babakarám mert én is szeretnék enni,ekkor megint tv zene. Utána megint evés tv-vel ,szoptatás talán 1 óra alvás. Aztán fürdés, szoptatás és lefekvés.
Éjszaka 2 óránként kelés úgy hogy nehezen alszom el és már kezdődik elölről a nap. Értem hogy azt hiszed ez én úgyis otthon vakarom a fenekem,de rohadtul nem és is talán aludtam 3-4 órát egy nap de nem egybefuggoen...
Persze minden baba más van aki ezt megússza,de az enyém nagyon anyás és pár óra alvással is beéri. Ha ezen segít a tv akkor ez van és egy ember beszolasa ezen nem változtat.😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!