Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknek tv mellett nőtt fel a...

Akiknek tv mellett nőtt fel a gyerekük tudnának tapasztalatot mondani?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy ahol egész nap ment a tv akár háttérzaj végett. Milyen hatással volt ez a gyerekükre? Bevallom én nem nagyon tudok itthon egyedül síri csöndbe lenni és ezért megy a tv. Van egy 10 hónapos gyerekem akit néha néha leköt a tv de aztán megy tovább és játszik tovább illetve én is játszok vele. De ekkor mikor leköti (kicsi időre is) akkor nem lehet belőle kizökkenteni. Magától szépen tovább áll ahogy írtam az előbb. Amúgy szépen fejlődik lassan feláll es már mondd ilyen “szavakat” hogy dada, baba, tatata. De tény hogy egyre jobban leköti a tv.
2022. máj. 31. 13:38
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
72%

Igaz én 30 vagyok.

De én is tv mellett nőttem fel. Nem haltam bele, nem vagyok fogyatékos... 3 szakmám, 2 nyelvvizsgám van.

Ez csak mostanában divat, hogy ártalmas.

2022. máj. 31. 13:40
 2/36 anonim ***** válasza:
88%
Én is TV mellett nőttem fel. Nem volt rám nagy hatással, akkoriban lefoglalt. Most már 10-12 éve nem nézek tévét, nincs is a háztartásban.
2022. máj. 31. 13:46
 3/36 anonim ***** válasza:
91%
Tv mellett nőttem fel, azóta is csak tv mellett szeretek enni, de egész gyerek koromban könyvmoly voltam. Nem lettem tőle rosszabb gyerek, igaz sokat játszottak is velem társas, gipszöntés,festés stb.
2022. máj. 31. 13:50
 4/36 anonim ***** válasza:
87%

Én is tv mellett nőttem fel .

Semmi bajom 😅

9 hónapos a kisfiam. Egész nap megy a tv.

Nekem kell a háttérzaj. Kisfiam néha nézi pár percig de amúgy nem foglalkozik vele.

Unokahugomnak 3 gyereke van.

Egesznap megy a tv. Illetve ment.

Most 10 éves a legnagyobb, 8 q fiú és 5 a kislány.

Születésüktől egesznap ment . Vagy nézték, vagy nem. Nem csináltak belőle problémát.

Mindegyik gyerek okos, ügyes. Nem késett a beszédjük stb stb

2022. máj. 31. 13:53
 5/36 anonim ***** válasza:
49%

Nyugi, csak olyan válaszokat fogsz kapni, ahol minden rendben. 😏

Egyébként szerintem a legnagyobb hátránya, hogy folyamatos ingerkereső lesz az a gyerek, aki tv mellett nő fel. Speciel az, hogy a legtöbb ember nem bír anélkül csinálni semmit, hogy ne duruzsolna a fülébe valami, az is a túlzott ingerkeresés. Nem képes lecsendesedni, befelé figyelni.

Azokat a dolgokat, amik 30 éve mentek a tvben össze se lehet hasonlítani a mostaniakkal.

Jó hatással nem lesz, de ezt itt senki nem fogja leírni, mert ezek nem kézzelfogható, nem azonnal érzékelhető hatások.

Egyébként csend ellen ott a Bluetoothos hangszóró. Spotify, zene, millió podcast. Talán értelmesebb is, mint a tv ami 20 percenként 10 perc agymosó reklámot ad.

2022. máj. 31. 13:56
 6/36 anonim ***** válasza:
42%
Nyugi lesznek itt szuper anyák akik szerint káros a tv. Közben meg egy percre nem hagyják egyedül a gyereket. A túl sok tv miatt sem tud egyedül ellenni, de a tapadó szülő sem jött. Az arany középút az igazi. Enyém pl csak tv mellett tud enni. Elfogadtam mert nem akarom hogy ne egyen és a legvidamabb baba. Ha babakarámba teszem beállitom youtube-on a dúdolót ami animációs népdalokból áll és nem hogy lassan fejlődne hanem inkább túl gyorsan.
2022. máj. 31. 14:05
 7/36 anonim ***** válasza:
79%
Én sem tudok otthon tv háttérzaj nélkül lenni. A fiam is ebben nőtt fel. 11 és 7 évesek. A 11 éves kitűnő tanuló, példás magatartással és szorgalommal. Az egyik barátjának tíltva volt még a mese is, hát sokat a tv se tudna rontani rajta, igazi kis pszichopata.
2022. máj. 31. 14:11
 8/36 anonim ***** válasza:
31%

Mondtam 😁

Tudom, nehéz elhinni, hogy van aki tudja tudatosan csinálni, de szívesen látlak hétvégén, jöhetsz 😏 úgy nincs tv nálunk, hogy nem vagyok a gyerek seggében. 2,5 éves lesz. Btw a kettő nem függ össze.

2022. máj. 31. 14:11
 9/36 anonim ***** válasza:
62%
Egyébként miért szuperanya az aki nem tvzteti a 0-3 éves gyerekét?🤔
2022. máj. 31. 14:15
 10/36 anonim ***** válasza:
77%
8-as elhisszük hogy fa..a anyuka vagy,de a kérdező nem ezt kérdezte, hanem azt hogy AKINEK a gyereke egész nap a tv előtt ül annál van-e valami következmény. Tiéd pont nem ül tv előtt tehát nem tudsz a kérdésre válaszolni.🙄
2022. máj. 31. 14:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!