Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknek tv mellett nőtt fel a...

Akiknek tv mellett nőtt fel a gyerekük tudnának tapasztalatot mondani?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy ahol egész nap ment a tv akár háttérzaj végett. Milyen hatással volt ez a gyerekükre? Bevallom én nem nagyon tudok itthon egyedül síri csöndbe lenni és ezért megy a tv. Van egy 10 hónapos gyerekem akit néha néha leköt a tv de aztán megy tovább és játszik tovább illetve én is játszok vele. De ekkor mikor leköti (kicsi időre is) akkor nem lehet belőle kizökkenteni. Magától szépen tovább áll ahogy írtam az előbb. Amúgy szépen fejlődik lassan feláll es már mondd ilyen “szavakat” hogy dada, baba, tatata. De tény hogy egyre jobban leköti a tv.
2022. máj. 31. 13:38
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
88%

Én is 30 éves vagyok, korán kaptam saját tv-t is, kb 4-5 évesen, a szüleim pont olyanok akiknek kell ez a háttérzaj. Gyerekként néztem rajta a meséket, később megfogott egy-egy szappanopera, aztán egyre inkább nem kötött már le. Én az ellentettje lettem, fogalmam sincs mikor kapcsoltam be magamtól a tv-t utoljára, nincs is előfizetésem csak wifi-ről megy amit a párom néz.

Szeretek olvasni, kreatív elfoglaltságaim vannak, könyveket írok stb, de a régi meséken szeretek nosztalgiázni.

Nem képviselem egyik oldalt sem, nem tartom sem pokolinak sem hű de szükségesnek a magam részéről. Cirka 10 nap múlva születik a gyermekünk, nincs semmi konkrét elképzelésem a tévével kapcsolatban. Én a magam részéről nem igénylem, a párom részéről pedig úgyis menni fog amikor itthon van, ebből pedig nem fogok vitát generálni.

2022. máj. 31. 14:17
 12/36 anonim ***** válasza:
84%

Védőnő mondta: "Ha nem nézi állandóan, akkor nem probléma!"

Az én gyerekemet kicsiként kimondottan megnyugtatta, ha ment a tv. Nem nézte, csak olykor oda-oda pillantott, mellette szépen játszott. Erre a védőnő azt mondta, hogy nem probléma.

Később kiderült,hogy a gyerekem autista. Olvastam a neten a virtuális autizmusról, ami a túlzott tévézéstől, telefonhasználattól alakul ki. Fel is vetettem ezt a lehetőséget a gyógypedagógusnak és a gyermekpszichológusnak. Mindkettő röhögött egy jót. A tv nem okoz autizmust, maximum 1-2 autisztikus tüneteket. Pl megkésett beszédfejlődés. De fogytékosságot semmiképp! Ez egy nagy tévhit!!!

2022. máj. 31. 14:24
 13/36 anonim ***** válasza:
68%

12-es, a virtuális autizmuson nem valódi autizmust értenek, hanem olyan mentális fejlődési problémákat, amelyek ahhoz hasonló tüneteket okoznak.

Egyébként, már számtalan kutatás bizonyította, hogy a sokat képernyő előtt ülő gyerekeknél másképp fejlődnek az agy bizonyos részei. Lehet arról vitatkozni, ez probléma-e vagy nem, de tény, szóval azt se mondjuk már, hogy nem számít, TV előtt nő-e fel valaki.

2022. máj. 31. 14:43
 14/36 anonim ***** válasza:
21%
Nem számít ha csak megy,de nem nézi. Ha viszont egész nap azt nézi, na az számít. Ugyanez a tablet és társai. Ha viszont csak hatterzaj és foglalkoztatja magát normál játékkal akkor nincs gond.
2022. máj. 31. 14:46
 15/36 anonim ***** válasza:
70%
Azt amúgy én se értem, magyarázza már el valami, miért van egyből "szuperanyának" gúnyolva az, aki nem tévéztet kisbabát/kisgyereket?
2022. máj. 31. 14:48
 16/36 anonim ***** válasza:
20%
Volt, a korosztályában neki volt a legnagyobb szókincse az általános óvodai felméréseken. Olyan szövege van négyévesen, mint egy felnőttnek és olyan humora, mint az apjának.
2022. máj. 31. 14:56
 17/36 anonim ***** válasza:
62%
16, ezt azzal is el lehet ám érni, hogy sokat olvasol a gyereknek... a két éves lányom alig néz tévét de mivel napi másfél órát olvasunk neki, így hatalmas szókincse van. húú de nullára leszek pontozva :DDD
2022. máj. 31. 15:13
 18/36 anonim ***** válasza:
30%

Ja, hogy ez verseny? Azistenit. Akkor: nekünk tévénk sincs és csak fejlesztő könyveket olvasunk neki, így jövőre jelentkezünk az egyetemre.

Te jössz.

2022. máj. 31. 15:15
 19/36 anonim ***** válasza:
43%
hú de gyerekes vagy 18-as :O jézusom...
2022. máj. 31. 15:17
 20/36 anonim ***** válasza:
76%
Nem azért szuperanya mert nem tv-tet hanem azért, mert nem ez a kérdés, de muszáj hangoztatni, hogy bezzeg nála nincs tv. A kérdezőt ez nem érdekli, de ki kell ide írnia,hogy ő mennyivel jobb...
2022. máj. 31. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!