Akiknek tv mellett nőtt fel a gyerekük tudnának tapasztalatot mondani?
Én is 30 éves vagyok, korán kaptam saját tv-t is, kb 4-5 évesen, a szüleim pont olyanok akiknek kell ez a háttérzaj. Gyerekként néztem rajta a meséket, később megfogott egy-egy szappanopera, aztán egyre inkább nem kötött már le. Én az ellentettje lettem, fogalmam sincs mikor kapcsoltam be magamtól a tv-t utoljára, nincs is előfizetésem csak wifi-ről megy amit a párom néz.
Szeretek olvasni, kreatív elfoglaltságaim vannak, könyveket írok stb, de a régi meséken szeretek nosztalgiázni.
Nem képviselem egyik oldalt sem, nem tartom sem pokolinak sem hű de szükségesnek a magam részéről. Cirka 10 nap múlva születik a gyermekünk, nincs semmi konkrét elképzelésem a tévével kapcsolatban. Én a magam részéről nem igénylem, a párom részéről pedig úgyis menni fog amikor itthon van, ebből pedig nem fogok vitát generálni.
Védőnő mondta: "Ha nem nézi állandóan, akkor nem probléma!"
Az én gyerekemet kicsiként kimondottan megnyugtatta, ha ment a tv. Nem nézte, csak olykor oda-oda pillantott, mellette szépen játszott. Erre a védőnő azt mondta, hogy nem probléma.
Később kiderült,hogy a gyerekem autista. Olvastam a neten a virtuális autizmusról, ami a túlzott tévézéstől, telefonhasználattól alakul ki. Fel is vetettem ezt a lehetőséget a gyógypedagógusnak és a gyermekpszichológusnak. Mindkettő röhögött egy jót. A tv nem okoz autizmust, maximum 1-2 autisztikus tüneteket. Pl megkésett beszédfejlődés. De fogytékosságot semmiképp! Ez egy nagy tévhit!!!
12-es, a virtuális autizmuson nem valódi autizmust értenek, hanem olyan mentális fejlődési problémákat, amelyek ahhoz hasonló tüneteket okoznak.
Egyébként, már számtalan kutatás bizonyította, hogy a sokat képernyő előtt ülő gyerekeknél másképp fejlődnek az agy bizonyos részei. Lehet arról vitatkozni, ez probléma-e vagy nem, de tény, szóval azt se mondjuk már, hogy nem számít, TV előtt nő-e fel valaki.
Ja, hogy ez verseny? Azistenit. Akkor: nekünk tévénk sincs és csak fejlesztő könyveket olvasunk neki, így jövőre jelentkezünk az egyetemre.
Te jössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!