13-14 hónapos korban érdemes elkezdeni a baba úszást?
A kérdezőnek írnám!
A búvárreflex egy olyan reflex aminek időben le kell épülnie, mert ha nem akkor egy magasabb rendű reflex nem tud a helyébe lépni, ami pl. iskoláskorban hiányozhat a sikeres tanuláshoz!!!
A babaúszással fenntartják a búvárreflexet. A tanulási zavar pedig a le nem épült kórosan fennmaradt reflexekből is származhat!
Nem véletlenül mondják a mozgásfejlesztő kollégák, hogy nem jó a nagyon pici korban kezdett babaúszás.
S itt nem a vízi mozgásfejlesztésről beszélek! A megfelelő időben végzett pl. hrg úszás csodákat tesz. Jó az egészséges, és beteg babák számára is. Az én gyerekeim is jártak vízi mozgásfejlesztésre 1 éves koruktól!
Köszönöm a válaszokat!
Közben felhivtam az úszás oktató hölgyet,aki azt mondta,h érdemes még ilyenkor is elkezdeni,mert velük máre a koruknak megfelelően foglalkoznak és nem ugy,mint a picikkel!
A "kötekedő" vagyok, és bocs az offokért kérdező:
Kedves szakértő!
És arról mi a véleményed, akik nem teszik víz alá a gyereküket pl 6-8 hónaposan, csak úszkáltatják a babaúszáson? Ezt most komolyan kérdezem! Ez is árt majd a későbbiekben a tanulás terén véleményed és szakértelmed szerint? Mert mi ezek közé tartozunk, és sokan mások is!
Előre is köszönöm a válaszod!
( a "szakmádat meg dobd a kukába" kifejezés erős volt, bocs)
Természetesen ha a búvárreflex nem marad fenn, akkor maga a vízi mozgásfejlesztés az hasznos!!!
Tehát, ha a gyerek nincs a víz alatt, akkor nem is lehet fenntartani a búvárreflexet!
S nem kötekedni akartam, de hidd el, hogy hozzánk kerülnek az iskolás kori tanulási zavaros gyerekek.
S sokuknál áll fenn egy kóros reflex, ami valamiért nem épült le, s így a tanuláshoz elengedhetetlen folyamatok kialakulását gátolja!
Természetesen ez nemcsak a bébiúszásnál maradhat fenn! Számtalan oka lehet még!
De amit lehet legalább küszöböljünk ki!
Mert sajnos a kismamák többsége ezt nem tudja. A babaúszást tartók többségének meg természetesen nem érdeke, hogy megtudják!!
Köszi a válaszokat!
A vitát már megszoktam,mert akárhány kérdést teszek fel mindig vita alakul ki belőle!
nagyon örülök, hogy erről itt szó esett. Nekem is egyszer mondta a tesitanár kollégám, hogy a babaúszással vigyázni kell, de nem volt alkalmam utánajárni. Köszönöm a kedves szakértőnek és a kérdezőnek is, hogy erre lehetőséget teremtett. Meddig van búvárreflex? Hat hós a kisfiam, és csak akkor vinném vízbe, ha ez már leépült. Esetleg hol lehet erről megbízható forrásokat találni?
Kérlek ne cikizzétek azt, aki valamihez ért és nem csak a saját gyerekei alapján. Kevés itt aki tényleg szakmabeli véleményt tud mondani.
6-7 hónapos kor körül épül le!
Utána már lehet kezdeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!