Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktatnád vissza a mese...

Hogy szoktatnád vissza a mese nélküli evéshez a gyereked?

Figyelt kérdés
Sajnos születése óta etetési nehézsegeink vannak. Egészségügyileg nincsen baj, most fogunk felmérésre menni szakszolgálathoz. Kb 8 hós kora óta engedem, hogy nézzen addig mesét tvn amíg eszik, különben az istenért nem kapja be a falatot. Így hízott viszonylag normálisan, de ha nincs mese, semmit nem hajlandó megenni egész nap!! Ez az eredményezte hogy 1 hét alatt fél kgt fogyott. Nem tudom mi tévő legyek… várjam meg a felmérést hátha kapunk valami terápiát tornát?

2022. máj. 22. 12:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

9, nem kell csodamódszer. Van gyerek, aki ha a fejed tetejére állsz sem eszik "eleget". Neki viszont elég, EZT kell elfogadni. Ha az épp napi fél banán, akkor fél banán. Inkább mint mindenféle szar szokást kialakítani nála, ami később üt vissza.

Mellé vedd fel a pléhpofát és szarj mindenkire, aki a gyerek súlyával basztat. Rokonokra főleg. Én így tettem. Ezerszer egészségesebb, mint gyomorideggel várni minden etetést vagy épp figyelemeltereléssel tömni, mint a libát.

És lásd, nem halt éhen úgy se, hogy hagytam nem enni. Vékony? Vékony. Nagyon is. Inkább az legyen, mint a 40 kilós csoporttársa, akit könnyebb átugorni.

2022. máj. 22. 15:48
 12/16 anonim ***** válasza:
70%

A gyerekem enyhe autista (amit akkor még mi sem tudtunk, csak annyit, hogy gond van az étkezésével), és nem, nem ment le semmi más. Se nasi, se almalé, se szilárd, se pépes étel, csak a tej.

Mi orvosi utasításra vágtunk bele a drasztikus megvonásba, a gyerekorvos is pont ugyanezt mondta, hogy ha éhes lesz, akkor biztos, hogy fog valamit enni, aztán ő sem hitt nekünk, mikor azt mondtuk, hogy tényleg egy megveszekedett dörmit se tudtunk lenyomni a gyerek torkán.

Ezzel csak az a baj, hogy a szülőnek alapjáraton piszkosul nehéz, gyötri a bűntudat, amiért "elrontotta" gyerekét, küzd vele, küzd az étekzéséért, az egészségéért és még ezek mellé lépten-nyomon bizonygatnia kell, hogy nem hazudik, és a "nem eszik", az ténylegesen azt jelenti, hogy egyetlen egy falat sem ment le a lurkó torkán.

Tudom, én is találkoztam olyan anyukával, aki arra panaszkodott, hogy a gyereke nem eszik semmit, amott meg a gyerek 2 évesen 17 kg, kétpofára zabálja a junkfoodot meg a nasikat.

2022. máj. 22. 15:57
 13/16 anonim ***** válasza:
54%

11-es, de itt nem arról volt szó, hogy szoktassa-e mesenézésre a gyerekét vagy sem, hanem arról, hogy már megvan a baj, már kialakul a "függőség" és ezt hogyan orvosolja. Itt már nem biztos, hogy elég ha csak elveszi tőle a készüléket és ezzel minden problémát meg is old.

Ha hozzátáplálás előtt találkoztam volna a kommenteddel vagy ha egyetlen egy ember is azt mondta volna nekem (meg rajtam kívül még sok másik anyának, hogy nyugodjon meg, hagyja a fenébe az orvos cseszegetéseit és hallgasson az ösztöneire), akkor lehet, hogy körbecsókoltalak volna! Csakhogy nem volt ilyen emberke a közelemben, gondolom a kérdező közelében sem és már megtörtént a baj, erre keres most megoldást, azzal hogy azt mondod neki, hogy "bezzeg be se kellett volna kapcsolni a mesét" nem segítesz, mert ezt már ő is tudja.

2022. máj. 22. 16:05
 14/16 anonim ***** válasza:
44%
Nekünk nézi a mesét ez van. Inkább egyén és majd az óvodában rájön hogy anélkül is tud enni, ez legyen a legnagyobb problémám, ja nem a legnagyobb az lesz amikor tovább tanul, allastkeres stb.😅
2022. máj. 22. 16:17
 15/16 anonim ***** válasza:
77%
Sajnos az én 13 hónaposom is csak úgy hajlandó enni, ha közben mesét néz. Ez nem azt jelenti, hogy tömni lehet, mint a libát, nem is az a cél, hanem, hogy egyen valamit. Így is jelzi mikor elég, nem lehet túl etetni véletlenül se. Próbáltam már mese nélkül 4 napig, hát annyit evett 4 nap alatt, mint máskor egy alatt, meg az a szenvedés, inkább egyen normálisan jókedvűen mesével, mint ami mese nélkül volt. Biztos vagyok benne, hogy ha eljön az ideje fog enni mese nélkül is.
2022. máj. 22. 22:46
 16/16 anonim ***** válasza:
55%
Nem érzem hogy ez nagy probléma lenne, majd ha eljön az ideje úgyis leszokik róla, mert nincs más módja(oviban), addig is örülök hogy nem fényevő.
2022. máj. 22. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!