Esti mese tippek?
Tíz hónapos a kisfiam, szeretném lassan elkezdi az esti mesélést. Eddig csak napközben olvastam neki.
Viszont az a gondom, hogy ha az ölemben ül, folyton becsukja/ellapozza a könyvet, vagy megpróbálja tépni a lapot (ez szerencsére már ritkább).
Eddig ezt úgy hidaltam át, hogy akkor olvastam neki, mikor épp nagyon el volt foglalva a játékban, vagy beletettem az adamo-ba.
De nyilván altatásnál ez nem praktikus, viszont megállt a tudomány, nincs ötletem. Korai lenne még a klasszikus értelemben vett esti mese?
Fejből persze lehetne, de esténként már nem érzem magam elég kreatívnak, meg kicsit olyankor már én is kókadok.
Nálatok hogyan volt/van ez? Hogy csináljátok?
A legutóbbi javaslat tényleg nagyon szuper :) és nagyon nagyon jó a babának
De a mesekönyv is szupi, sztem hagyj időt míg beépül ez az új szokás és már nem fogja tépni a könyvet stb egy idő után :)
Mesélj fejből, hidd el, nem tudsz olyan bugyuta mesét kitalalni, ami a gyermeknek nem tetszene. Unokaocsem kedvenc meséje, amit minden este követelt tőlem, egy mese volt a római számos óránkról és kB arról szólt, hogy a számok osszevesztek és elmozdultak a helyukrol és így a nagyiek nem tudtak, hány óra van. Majd az egyik szám kézbe vette az irányítás, és elmondta, kinek hol kell állnia - és ezt így egyenként felsoroltam, meg hogy hogy néznek ki a számok. Évekig imádta ☺️ szóval csak bátran mesélj ami eszedbe jut.
Ha más nem, saját szavaiddal el tudod mondani az olyan klasszikusokat, mint a Piroska és a farkas, Jancsi és Juliska, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!