Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Esti mese tippek?

Esti mese tippek?

Figyelt kérdés

Tíz hónapos a kisfiam, szeretném lassan elkezdi az esti mesélést. Eddig csak napközben olvastam neki.

Viszont az a gondom, hogy ha az ölemben ül, folyton becsukja/ellapozza a könyvet, vagy megpróbálja tépni a lapot (ez szerencsére már ritkább).

Eddig ezt úgy hidaltam át, hogy akkor olvastam neki, mikor épp nagyon el volt foglalva a játékban, vagy beletettem az adamo-ba.

De nyilván altatásnál ez nem praktikus, viszont megállt a tudomány, nincs ötletem. Korai lenne még a klasszikus értelemben vett esti mese?

Fejből persze lehetne, de esténként már nem érzem magam elég kreatívnak, meg kicsit olyankor már én is kókadok.

Nálatok hogyan volt/van ez? Hogy csináljátok?

2022. ápr. 18. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A kiságyban volt, én olvastam mellette, mikor elkezdte érdekelni mellettem ült, fetrengett rajtam úgy hallgatta.
2022. ápr. 18. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Azt kell neki mesélni fejből ami aznap történt veletek. Pl. kismacko anyukájával kiment a játszotérre és hintáztak, láttak egy kutyát. Könyv teljesen felesleges még neki.
2022. ápr. 18. 20:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A legutóbbi javaslat tényleg nagyon szuper :) és nagyon nagyon jó a babának

De a mesekönyv is szupi, sztem hagyj időt míg beépül ez az új szokás és már nem fogja tépni a könyvet stb egy idő után :)

2022. ápr. 18. 21:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mesélj fejből, hidd el, nem tudsz olyan bugyuta mesét kitalalni, ami a gyermeknek nem tetszene. Unokaocsem kedvenc meséje, amit minden este követelt tőlem, egy mese volt a római számos óránkról és kB arról szólt, hogy a számok osszevesztek és elmozdultak a helyukrol és így a nagyiek nem tudtak, hány óra van. Majd az egyik szám kézbe vette az irányítás, és elmondta, kinek hol kell állnia - és ezt így egyenként felsoroltam, meg hogy hogy néznek ki a számok. Évekig imádta ☺️ szóval csak bátran mesélj ami eszedbe jut.

Ha más nem, saját szavaiddal el tudod mondani az olyan klasszikusokat, mint a Piroska és a farkas, Jancsi és Juliska, stb.

2022. ápr. 18. 21:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek 🙂
2022. ápr. 18. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!