Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól olvastatok mesét...

Mikortól olvastatok mesét babátoknak?

Figyelt kérdés
És milyen jellegű mesét?

2019. jún. 8. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Mikor két hónapos volt Stephen Kinget olvastam "neki". Ebben a korban még nem szamít mit olvasol, csak a hangsúly. Később meséket olvastam neki.
2019. jún. 8. 17:20
 2/9 anonim ***** válasza:
39%
Sosem olvasunk mesét neki. Mindig improvizálunk, ő mondja a témát, mi meg a többit kitaláljuk.
2019. jún. 8. 18:07
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Konkrét mesét, nem pedig mondókát, verset, 1,5 éves korától.
2019. jún. 8. 18:12
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
Mikortól megmozdult a hasamban. Általában Bóbitát,népmeséket minden este.
2019. jún. 8. 18:32
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
A naggyal 3 hónaposan kezdtük. 8 hónapos kora óta ő hozza a könyveket, néha már én kérem, hogy kicsit játsszon mást. A kicsi az elejétől hallja, amit a nagynak mesélek.
2019. jún. 8. 19:16
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Rövid egy perceseket másfél évesen kezdtük, de az én fiam még ezeket is nehezen üli végig, elaludni meg semmi ilyesmin nem tud. Eleinte pár soros mesekönyveket, rövidebb verses meséket olvastunk neki, kb fél éves lehetett mikor igazán érdekelni kezdte. Addig énekeltünk, mondókáztunk.

Mostanában is a legjobban a verses mesék, versek mennek jobban. Nagy kedvenc Bartos Erika verseskönyvei, a kedvenceit már mondja velem.

2019. jún. 8. 19:44
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
Most 10 hónapos. Már pár hónapja olvasok neki, de ezek nagyon rövid mesék, egy oldalon 1 mondat van. Szerintem egyáltalán nem is érdekli mert még végig sem mondtam a mondatot, már lapozza a könyvet. Inkább lapozni szereti, meg nézegetni a képeket.
2019. jún. 8. 20:55
 8/9 anonim ***** válasza:
56%
Szóval le lettem pontozva, mert kreatívan magunk találunk ki mesét bevonva a gyereket... Biztos nagyon gáz lehet, hogy van agyam gondolkodni....
2019. jún. 8. 21:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a mesélés úgy zajlik, hogy ő lapoz a könyvben, rámutat dolgokra, én mondom mi az. Nem lehet neki mesélni, nem érdekli.
2019. jún. 9. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!