Hogy szoktatnád vissza a mese nélküli evéshez a gyereked?
Drasztikusan. Nincs tévé kész. Ha volt miből fél kilót fogynia, akkor nem is lehet olyan vékony.
Egyébként meg engedd el. Úgy lehet evészavaros gyereket nevelni, ha folyton piszkálod. Majd valószínűleg kamaszként megjön az étvágya. Inkább legyen vékony, mint azon kelljen szorongani, hogy fogynia kell.
Lányom fényevő. Statisztika szerint alultáplált. Egyébként meg makkegészséges. És ez a lényeg.
Mi is hasonló gondokkal küzdöttünk. Próbáltuk fokozatosan, próbáltuk drasztikusan elvenni a mesét, de nem ment.
Mi 4 napig húztuk mese nélkül az éheztetést, nem érte meg. 4 napig SEMMIT, azaz semmit nem evett a gyerek. Napi 3 dl tejet ivott meg és ennyi. Fáradt volt, rossz kedvű és fogyott. Mi nem mertünk tovább kísérletezni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy tényleg léteznek olyan gyerekek, akik megterített asztal mellett is képesek lennének éhen halni.
Nálunk 2,5 évesen került bölcsibe, ott történt áttörés. Ott nem kaptak mesét a kajáláshoz, így az elején nem is evett, de amikor látta, hogy a csoporttársai esznek, egy idő után ő is csatlakozott hozzájuk. Egyik nap úgy hoztam haza a bölcsiből, hogy a vacsorához már nem kérte a mesét. Egyik pillanatról a másikra "tette le" és azóta sem kéri.
Most 3,5 éves, 13 kg. Nem hiszem, hogy bármikor is jó evő lesz, de attól biztos nem fog jó irányba változni az étvágya, mert csesztetem.
#7 válaszoló vagyok. Tényleg nem kötekedésből, de kíváncsi lennék a lepontozók ötletére, ők hogyan oldanák meg ezt az esetet, mert nálunk se a gyerekorvos, se a védőnő, de még az evésterapeuta sem tudta rávenni a gyereket az evésre.
Kérem a csodamódszert!
(mindezek mellett aláírom, hogy mesenézés mellett eteni nem jó, sőt, életem eddigi legnagyobb hibája és akit csak lehet, próbálom lebeszélni róla)
9!
Hacsak q gyerek nem autista vagy fogyatékos, enni fog, ha éhes. Nem kell ehhez tv. Egészen biztosan más is lemezt nálatok, nem csak a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!