4 hónapos babától távol lenni ennyi időt?
Én anyaként nem érezném jól magamat, ha ennyire hosszú időre másra hagynám az ekkora pici gyerekemet. Mondjuk nekünk a férjemmel segítségünk sem igazán volt, talán ezért alakult ki bennem egy ilyen ösztön...
De ha te benned nincsen ilyen érzés és úgy gondolod, hogy élvezni fogod az esküvőt, és természetesen a segítség is meg van szervezve arra az időre, akiben megbízol, hogy meg tud oldani minden felmerülő dolgot, akkor menj el nyugodtan.
Egy tegnapi kérdésben mar kifejtettük, hogy felnőtt emberek miatt ( ez esetben az esküvő) önzőség, és nevetséges dolog fejni a tejet egy szoptatott babának. Marhára be tud kavarni a cumisüveges táplálás, senki kedvéért nem fejnék. Vagy jön a baba es szoptatom, vagy otthon maradok. Cuki vagy meg értelmes, de nem olyan egyszerű a szoptatás, mint azt te képzeled.
cumizavar nemcsak az lehet, hogy nem fogadja el a mellet többé. Nekünk a cumizavar abban csúcsosodott ki, hogy rosszul kezdet szopni. Még újszülött korában sem fájt, ha szoptattam, viszont utána elkezdett kisebesedni a mellem, majd begyulladt és pangó csatornák jöttek létre. Elkapott a tejláz, volt hogy úgy szoptattam, hogy a fogaim közé tetrát tekertem és arra haraptam, mert annyira fájt. Aztán eljutottam vele az ambulanciàra, ahol a sebész már levette a vért is, hogy majd felvághasson. Mondta, hogy el kell apasztani a tejem, mert az antibiotikum kúra nem hatott. Csak annak köszönhetem, hogy végül mégsem tártak fel, mert az ultrahangos is keresztűl ment ezen. Ő mondta mit kell csinálnom, hogy gyógyulhassak.
Aztàn a sebes, besült mellböl nem szoptathatham, így a másik vett át minden munkát. Aminek az lett a vége, hogy az épp mellem 3x akkora lett, a másik gyógyult, meg eredeti méretű. Várom, hogy rendeződjön ez a dolog, mert már 4 hónapja így vagyok.
Szóval ezek nagyon érzékeny dolgok és könnyen félre tud siklani a szoptatás. Én sem gondoltam, hogy ilyen kàlváriát kell vele megélnem
10 óra neked lesz igazán sok, ha nem fejsz közben. Túltelítődött fájó mellekkel nem lehet valami szuper a szórakozás.
Fejni közben meg milyen már. Nem buli.
Mi most voltunk pont így, 5 hónapos a babánk.
Mamánál volt addig, nem is volt semmi probléma, igaz ő tápszeres. Viszont mi csak 10-ig voltunk kb én kicsit túlaggódtam. :D Visszagondolva bánom, de nem tudtam kikapcsolni. De ez a kis kimozdulás is jó volt, szóval mindenképp menjetek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!