Hogy csináljátok fürdetésnél?
Figyelt kérdés
Alapvetően a fürdőszobában fürdetünk, ez zömében apás program. Én be sem férek melléjük. Ha készen vannak, akkor törölközővel a kezemben bemegyek és átveszem a babánkat a férjemtől. Bebugyolálom és beviszem a szobájába a pelenkázóra, minden más már ott történik. Ez így oké is, de ezáltal a fürdetés két emberes. Nincs hova letenni a fürdőben a babát, így ötletem sincs egyedül hogyan lehetne ezt kivitelezni. Ti hogyan csináljátok? Minden taktika érdekelne.2022. máj. 9. 09:28
11/18 anonim válasza:
Esetleg nem jöhet szóba, hogy arra a pár napra a szobában fürödjön? Mi így csináljuk, mert 2 hetes kora óta Apuka az esetek többségében (hétköznap) dolgozik fürdetés időben és egyedül vagyok vele. Eleve kádállvánnyal vettük meg a kis kádját. Vagy ha ez nem kivitelezhető, akkor a fürdetés idejére megkérhetsz valakit, hogy segítsen. (Nagyszülő, egyéb rokon, barát/barátnő)
12/18 A kérdező kommentje:
A szobája sajnos nagyon pici. Az étkezőasztalon gondolkodtam, ott van mellette a kanapé, így ott le is tudom tenni rögtön. Meg fogom oldani nyilván valahogy, de jó olvasni itt más technikáit, hátha ragad rám valami. ^_^
2022. máj. 9. 10:43
13/18 anonim válasza:
Egyedül oldom meg. A törcsit a mosógépre készítem, a babát mikor kiveszem, akkor magamhoz szorítom, majd tartom az egyik karommal (magamhoz szorítva), amíg a másik kezemmel a törcsiért nyúlok, ráterítem, majd akkor már a másik kezemmel szorítom magamhoz. Így ki tudom venni a törülköző alól az "eredeti" kezemet, és immár 2 kézzel fogni, beforgatni, bebugyolálni a babát, majd egy másik helyiségben bepelenkázni és felöltöztetni. Igaz, hogy csurom vizes lesz a ruhám, de nem számít. Ha leteszem a mosógépre, akkor visít szegény, úgyhogy azt nem eröltetem :)
14/18 anonim válasza:
Egyedul nevelem szuletesetol. En bevittem a kiskadjat a szobaba a szonyegre, nekem ugy volt kenyelmes.
Egyebkent meg magad magad ele rakod a torolkozot ( a hasadra, es a vallad tartja, ugy kiveszed a babat, igy tudod magadhoz tartani egybol, mert ott a torolkozo.
15/18 anonim válasza:
Nekünk is első baba. Ma már majd 9 hónapos. Mindig a fürdőbe a kádba tettük a babakádat. Amíg nem volt szárítógépünk addig a mosógépre tettük a törülközőt és ott bugyoláltuk be. Amúgy mindig csak az egyikünk fürdet mert kicsi a fürdő. Aztán a szárító a mosógépre került és onnantól a fürdő ajtóra volt akasztva a törülköző (amúgy is ott van) és onnan vettem/vette le férjem miközben a kicsit magunkhoz öleltük fél kézzel. Utána vittük át a szobájába a pelenkázóra. Persze kicsit vízesek leszünk de hát majd megszárad, ez csak víz. Szóval az az egy két hónap pont elég volt ahhoz amíg nem volt szárító h bele jöjjünk egyedül is a fürdetèsbe h már fél kézzel is menjen utána a bebugyolálás.
16/18 anonim válasza:
Nagy kifogót még a pelenkázónál a nyakunkba kötjük. Arra jön a meztelen baba, majd kapucnis törölköző. A törölköző megy a zuhany rúdra, a nyakba kötött kifogó marad rajtunk, gugggolas esetén nem ér a földre. Baba megfürdetve, kiemelést követően egyből ölbe jön a kifogóra. Majd a kapucnis törölköző a hátára és fejére, így megyünk a szobába. a kényszer segít majd megoldani.
17/18 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy magamra terítek egy törölközőt, hogy ne legyek csurom víz, kiveszem a babát a kádból, magamra teszem és rá pedig a ő törölközőjét. Mindkét gyerekkel így oldottam meg, ha apuka nem volt itthon.
18/18 anonim válasza:
Ha kadatok van, es merev alju pelenkazo, tedd ra keresztbe. Nalunk a kiskad a kadban, keresztbeb rajta a pelenkazo mellette. De a legjobb szerintem is az lesz ha szobaba szonyegen, onnan mar egyszeru megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!