Hamarosan érkezik a babánk. Kiváncsi vagyok kinek milyen a napi ritmusa a babával. Hogy csináljátok?
Az első 2 hónapban minden összevissza volt. Rendszertelenül evett, aludt. Utána kezdett kialakulni egy napirend, de nagyon lassan és az is folyamatosan változott. Minél idősebb lett annál ritkábban evett, ritkábban aludt, éjjel pedig többet. Az esti rutin nálunk a közös játék, utána fürdés majd vacsora és alvás. Ha normális súlyú és egészséges a baba akkor nem kell 3 óránként etetni, hanem csak akkor amikor kéri/éhes. Az én babám 2 hetesen aludt 7 órát egyben, ott álltam az ágya mellett hogy most mi a baj... Éberebb időszakban pedig 1,5-2 óránként enni kért. 5 hónaposan lett majdnem minden fix. 5 étkezés ugyanabban az időben, 3 alvás szintén ugyanakkor, éjjeleket átaludta még kakis pelus is ugyanakkor volt kb. Most 1 éves, most csak 4szer kér enni és egyszer alszik nappal.
Újszülöttel más minden mint amit el tudsz képzelni, ne ragaszkodj napirendhez, 3 óránkénti etetésekhez, majd összeszoktok és kialakul egy napi ritmus, csak figyeld a babád jelzéseit🙂
Én csak annyit írok, hogy ha fájna a hasa:
Angol víz
7 hetes a kisasszony, még káosz van,vagyis igazából hagyom aludni ha akar egész nap, vannak napok amikor melyalvás csak egyszer van, a többi hebe hóba (autós ülés, babakocsi, lerakom e felkel fel ora múlva stb) de vannak olyan napok is amikor egész nap alszik. Az első válaszado minden szavával egyet értek...
Amúgy h kelted-e 3 óránként az a te döntésed, mi nem szoktuk keltegetni.
Fürdetés: ne teli hassal de ne is nagyon éhes pocakkal mert akkor is végig fogja üvölteni ha éhes :)
Most kezdünk a kislányommal egymáshoz csiszolódni, megismerni egymást. Mostmar nem érzem azt hogy túlélő módban vagyok (mondjuk ő nagyon nyugis lány, csak nem tehetem meg h akkor alszom mikor ő is mert van egy nagyteso is aki 3 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!