Melyik babaszandál jó "járáshoz"? Ki mit ajánl?
Kisfiam 10 hónapos ,tehat juniusban 1 eves lesz. Meg nem tud járni , ha fogjuk a kezet akar egy kezzel is nagyon ugyesen megy szinte fut, de egyedul meg bizonytalan . Kerdesem az lenne ki milyen szandit ajanl nyárra? Amiben megtanul majd járni vagy ha elindul azt hordhatja .
Brendonba nezegettem ezeket: d.d. step,geox,richter
Irjatok le kerlek melyik a legjobb illetve nektek mi vált be , köszönöm 🥰
Amiket felsoroltál, azokkal nem foghatsz mellé. Mind elterjedt gyerekcipőmárka, ami megfelelő a babáknak egészségi szempontból is.
S ha megengedsz egy megjegyzést: ne járassátok, vagy ha nagyon akarod a hónaljánál tartva. A kezét fogva, a még önállóan járni nem tudó gyerekek máshová helyezhetik az egyensúlyt és ezáltal nem teszünk jót nekik. 🙂
Kedves Kérdező, 1. válaszolónak teljesen igaza van. Mondok egy példát: szomszéd kislány ugyanígy kezdett járni, fogták a kezét állándóan (felfele persze). 18 hónapos lett mire el mert egyedül indulni és tenni pár lépést, mert mindig kereste a biztonságos kezeket.
Nem tanul meg esésnél tenyérrel tompítani, kézre esni, mert folyamatosan fogva van a magasban.
A cipőboltos nőci azt mondta anno, hogy első cipőnek olyan szandija legyen, ami elől-hátul is zárt, tehát rögzítve van neki. Én kislányom is júniusi :)
Több szakember javaslata után azt tudom mondani, hogy ebben egyáltalán nincs egyértelmű ajánlás.
Az egyik tábor azt mondja, magas szárú, kemény kérgű cipő kell, ami tartja a bokát, lehetőleg supinált, mert az nem árthat.
A másik tábor inkább a puha talpú, mamusz jellegű cipőket ajánlja, amiben a láb izmai dolgoznak, és nem a cipő tartja az egészet. Ők a supinált cipőket is kizárólag indokolt esetben ajánlják.
Abban mindkét tábor egyetért, hogy lehetőleg kifejezetten babákra specializálódott cipőmárkák közt válasszon a szülő, és ne a divatmárkák közt (pl nike, adidas, stb)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!