Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szőlőt milyen idősen kaphat...

Adnil25 kérdése:

Szőlőt milyen idősen kaphat egy baba?

Figyelt kérdés
A kisfiam 5,5 hónapos, és gondoltam adok neki szőlőt kimagozva és meghámozva. Tudom hogy pepecselős meló, de olyan édes szőlőt kaptunk hogy gondoltam megenné. Hipp-es bébikajából már kapott alma-szőlő rizzsel, de így még nem. És arra gondoltam hogy ha már ilyet lehet 4 hónaposan adni egy babának akkor már eheti a gyümölcsöt is.
2010. szept. 16. 14:27
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Szia. Nálunk már megritkultak az alvások. Egy óra délelőtt és egy óra délután. Persze van hogy kihagyja a délelőtti szunyát és délután is csak fél órát alszik, de olyankor este fürdés után vacsi és min. hajnali 1-ig fel sem ébred. Persze ez ritka.

Többnyire kétszer alszik és az este még nem teljesen zökkenőmentes, de még van időnk bőven :)

2010. szept. 21. 08:17
 12/22 anonim ***** válasza:

Szia! Jó sokat fent van már a picurkád :) Megírod hogy hívják? Az én kislányom Zsófia. Ő nap közben is alszik, minden etetés után legalább fél órát. Este meg olyan 18:00-20:00 között alszik el, és reggel 6:00-8:00 között ébred. 2 hónapos múlt 5 nappal, mikor elkezdte az éjszakákat átaludni. Párommal beszéltük, hogy Ő tipikusan kezdő szülőknek való :) Néha sír, néha nem eszik, néha nem alszik, de amúgy egy annyira jó baba, hogy jobbat kívánni sem lehetne :)

Most főzöm Neki a céklát, zabpehellyel sűrítem, mert az nem fogja a kakiját. Most kóstolja először a céklát, kíváncsi vagyok, mit szól majd hozzá. Meg kap bele csirke mellet. Jó kis ebéd lesz ez, remélem Ő is így gondolja majd. Mesélj, Ti miket ettetek már? :) Puszi!

2010. szept. 21. 11:35
 13/22 A kérdező kommentje:

Szia. Az én kisfiam Bence. Ő még nem alussza át az éjszakát, de cserébe nekünk se hasfájás, se semmi nyűgösség. Azt ehettem amit akartam. Csak a frontokat szenvedi meg nagyon.

Már evett barackot, almát, répát, sütőtököt, banánt, szilvát, burgonyát (magában nem eszi meg) kapott rizses szilvát (furán hangzik de tetszett neki). Most kóstoljuk majd a borsót (először üvegeset kap és ha tetszik akkor én fogom csinálni), szőlőt (nem jött be neki).

Én még nem adok neki husit, bár pont tegnap láttam hogy a Kecskemétinek az 5 hónapos kórtól adható kajái már majdnem mind húsosak. Úgyhogy lehet hogy a jövőhéten megkóstoljuk. De gondolkozok már a cukkinin és a főzni való tökön is.

Folyadék pótlásnak babavíz, tea (nem jött be) és a gyümölcslé (babáknak való).De ezek többnyire csak éjjel fogynak amikor csak szomjas és nem éhes.

2010. szept. 21. 13:51
 14/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon szép neve van a kisfiadnak :) Szeretem ezt a nevet nagyon :) Azóta meg mégjobban értékelem az ilyen egyszerűen szép neveket, mióta olyan sok lett az Armandó, Zétény, és hasonló csodálatos nevek. Persze kinek milyen az ízlése, de én azért maradok az neveknél. Mert nekem ezek valahogy nem nevek, csak furcsa szavak :) Szóval a Bence név nagyon jó :) Kisgyereknek aranyos, felnőttként is tökéletesen használható, nem bugyuta :)

Ti is jó sokmindent ettetek már :) Mi ma éppen a céklát kóstoltuk. Hát nem volt tőle elragadtatva a kis tündér, de majd most uzsira újra megpróbáljuk. Husit amúgy nekem azt mondta a védőnő, hogy azért kell adni, hogy pótoljam a fehérjét, mert a zöldségekben, gyümölcsökben nincsen. Evett már sajtot, és túrót is feltétként :) A túrót nyámnyogta, nem értette, mik azok a darabok az ennijében, de végül is ízlett, a sajtot meg imádja :) Csak anyum mondta, hogy azt hagyjam még egy kicsit, mert zsírosabb, mint a túró, úgyhogy előbb a túrót. Hát most ha elfogy a husi, akkor jön a sajt, mert az tényleg nagyon ízlett Neki :)

Éppen ébredezik is :) Jön az uzsika :) A babnánt én még nem próbáltam, nem mertem, mert fogja a kakit, de most már sikerült "rendbehozni", így azt is adok Neki valamelyik nap :) Biztos ízleni fog Neki :) Vagyis csak remélem. Még a fehérrépát akarom kipróbálni, anyum mondta, hogy mi a nővéremmel imádtuk. Csak annyi főzeléket főztem már le, hogy tele van a fagyasztó is, a mamám meg folyton hordja ide a babakajákat, és igazából nem nagyon kell főznöm Zsófira. Most kaptam bébi céklát, azt mindenképp meg akartam csinálni. Amúgy Zsófi sem eszi magában a krumplit, rázza tőle a hideg :D Tök aranyos :D Mondjuk a paradicsomot is kevernem kell, mert attól is fintorog rendesen, ha üresen kapja :)

Én a bolti gyümilevet nem veszem meg, mert nagyon drágának találom. Nem halnék éhen tőle, de amit olcsóbban meg tudok oldani, azt úgy szoktam. Egy narancs 4 napig elég, ez így nekünk tökéletes :) Sajnos a vizet nem issza, pedig az apukája és én is nagyon csapvíz rajongók vagyunk. A tatabányai víz messze a legfinomabb :) De Zsófi ezt nem így gondolja :) Remélem jól vagytok! Sok puszi Neked, és Bencének is :)

2010. szept. 21. 16:47
 15/22 A kérdező kommentje:

Szia. Mi tegnap uzsira megkóstoltuk a zöldborsót (üveges) és annyira ízlett neki hogy nem is hittem volna. Céklát én is akartam adni, de mire oda értem volna addigra "kihajtott" a cékla. :))))

Most majd a pipi husit akarom kóstoltatni. Persze először üvegesből és ha ízlik neki akkor majd én csinálom. Kicsit furcsa technika tudom, de nálunk ez vált be.

A paradicsomos burgonya nálunk nagy kedvenc, meg a répapüré sütőtökkel.

Ma meg megkóstolta a kukorica puffancsot (glutén mentes). El volt vele nagyon. Tetszett neki hogy akkor kerül a szájába ha ő rakja bele. :)))

Persze több volt az arcán mint a szájába.

2010. szept. 22. 22:02
 16/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Zsófinak tegnap megromlott a pipihusija, így sajtot kapott a céklába. Úgy ette :) Nagyon szereti a sajtot :) Ő nagyon szereti az almát rizzsel, a sütőtököt pipihusival, meg igazából mindent :) A paradicsomtól nem volt elragadtatva, de azt is megette. Meg a tejpépekért van oda de nagyon :) Azt épp, hogy beteszem a szájába, már nyitja is hatalmasra, hogy kéri a következőt :)

Szegénykém tegnap belázasodott. Mert az én náthám ami volt, nem megfázás volt, hanem vírusos, mert apa is elkapta, meg mondta, hogy mindenki ezzel küzd. Úgyhogy tegnap lázcsillapító Zsófinak, meg 2x annyi narancs az innibe. Remélem hamar rendbe jön. De szerencsére nem viseli meg, most is csak nevet, dumál... :)

2010. szept. 23. 09:02
 17/22 A kérdező kommentje:

Szia. Bencus is elkapta a "takonykórt", de szerencsére neki nem volt láza eddig. Doktornéni mondta hogy kalciumot adjak neki fél ampullával meg orrspray-t és orrcseppet írt fel. És sokat kell orrszívó-porszívózni. Még szerencse hogy nem fél a porszívótól. Egyébként ez a hülye időjárás miatt esett bele. Reggel amikor megyünk sétálni még hideg van és délelőtt meg már 23-25 fok. És találja el az ember hogy hogy öltöztesse fel a gyereket.

Na mindegy. Majd a jövőhét után megyünk a féléves státuszra és kíváncsi vagyok hogy mekkorát nőtt.

Ti mekkorák voltatok 5 hónaposan?

Mi 9300 gr, 69 cm.

2010. szept. 24. 13:56
 18/22 anonim ***** válasza:

Húúú jó kis vasgyúró a kis Bence :D Zsófinak most csütörtökön megcsinálta a védőnő a 6 hónapos státuszt, de persze majd a dokinőhöz is megyünk. Szóval Zsófi most 7000gramm és 65cm. A születésnél volt 3680gramm és 50centi. Amúgy már egész jól van, az orra folydogál, többet még hőemelkedése sem volt, igaz, estére azért adtam Neki kúpot. De azt is olyan ügyesen túrta, meg sem szólalt. Vagyis de, mert egyfolytában dumál :) be nem áll a szája, sikítozik, énekel, brümmög, mindent csinál :) És már tök sokszor négykézlábra áll, és előre hátra rugózik :) Nagyon kis ennivaló :) Bence fordul már a hátáról a hasára? Mert Zsófi még nem :( Hasáról a hátára már profi, de visszafelé még nem megy. Nem vagyok megijedve, mert szépen fejlődik, csak mondta a védőnő, hogy ilyenkorra szokták már tudni.

Ma ebédre fehérrépát főztem pipihússal, és zabbal, IMÁDJA :) Úgy ette, mint a kisangyal :) Szóval jó volt a mai napunk :) Sok puszi Nektek, remélem hamar meggyógyultok!

2010. szept. 24. 19:54
 19/22 A kérdező kommentje:

Szép jó estét. Egy kicsit taknyosak vagyunk, de azt mondta a doktornéni. hogy hamar rendbe jön. Bencus is beszélget, mér mondja, hogy baba, mama, apa, de persze még csak próbálgatja. De sikongatni azt tud. Hasról hátra már két hónapos kora óta tud, hátról hasra meg négy hónaposan kezdte. Négykézláb még nem áll, de már egyre többször húzza fel a térdét. Haladni halad, csak még hátrafele :)))) Valamelyik nap azt vettem észre hogy betolatott félig a kiságy alá. Pedig csak 3 métert mentem arrébb és mire megfordultam....

Kellemes hétvégét, gyógyuljon meg Zsófi.

Puszi

2010. szept. 24. 21:11
 20/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Zsófi egész jól van már :)

Bence nagyon ügyes!!! Ilyen hamar elkezdett forgolódni :) Mondjuk Zsófi egy darabig fordult hátáról oldalra, aztán megunta... majd csak rákezd újra :) És Ő is tolat ám :D Este leteszem előre a kiságyba, ahogy kell, és reggel vagy fejjel a kiságy végében fekszik, vagy teljesen betolat a kiságy végébe :D Olyan jókat szoktam Rajta nevetni :) Főleg, hogy a kiságy vége tele van pakolva plüss macikkal, és teljesen befúrja magát közéjük :D

Olyan kislány arca van már! Már nem annyira babás. De ahogy nézem a képeket, hogy hétről-hétre mennyit tud változni... Bence is? Az újszülöttes képeken, szinte mintha nem is Ő lenne. Persze hasonlít, de hatalmas a különbség :) Mi nemsokára megyünk anyukámhoz, úgyhogy majd vasárnap vagy hétfőn leszek csak. Szép hétvégét Nektek!

2010. szept. 25. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!