Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónapos baba ehet szőlőt...

17 hónapos baba ehet szőlőt (héjjal, maggal)?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 09:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze. Az enyém már 1 évesen ette, igaz, akkor még kiszedtem belőle a magokat, de volt, hogy néhányat gyorsabban bekapott, mint ahogy én magoztam. Nem lett tőle semmi baja :)
2010. febr. 3. 09:35
 2/4 anonim ***** válasza:

szia,

én nem adnék neki. (az enyém még csak 13 hós múlt). de a múltkor olvastam egy történetet a nők lapjában, hogy egy másfél éves kisgyerek félrenyelt egy szőlőszemet, és maradandó agykárosodást szenvedett, nem tudtak rajta időben segíteni. Gondolom, ilyen ritkán fordul elő, de bőven elég, ha velem történik....ugyanilyen okból nem javasolják kb. 3-4 éves korig a mogyoró stb. adását sem.

2010. febr. 3. 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is nyugodtan.

Persze, lehet, h félrenyeli, de ilyen alapon elég sokmindentől megfosztod, míg 3-4 éves nem lesz. Málna, ribizli, mogyi, pattogatott kukorica... Zizi. Meg ilyenek.

Szerintem nem kell túlfélteni, mi is felnőttünk....

2010. júl. 3. 23:12
 4/4 anonim ***** válasza:

én nem adok neki málnát, ribizlit, mogyit se még jó darabig.

allergizál, nem azért, mert félrenyelheti bár mogyoró esetén megvan a veszély. ui az enyém hajlamos allergiára.

én nem adok neki nyersen még répát se, mert amúltkor félrenyelte, vsz nem rágta meg eléggé vagy nem tudom, és egy pillanat alatt belilult a feje, kidülledt a szeme, erőlködött hogy köhögjön. rendesen leizzadtam. 18 hós múlt. egyéb ételeket nem szokott amúgy félrenyelni.

2010. júl. 5. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!