Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem kakil a babám?! Minden...

Nem kakil a babám?! Minden ötletet szívesen fogadok@

Figyelt kérdés

5 hónapos kisfiam 1,5 hónapja benyelt egy hasmenős vírust. Nagyon durva hasmenése volt, napi 30-40x, napokon át. Kórházban is voltunk.

Ebből meggyógyult, de ezt követően egyre ritkábban kezdett el kakilni. Először csak 1-1 nap maradt ki, majd egyre több, de kezdetben megoldódott magától a dolog. Aztán már nem, csak ha így-úgy segítettem. Azonban ezek a segítségek (massage, torna, szilva, szélcsövezés, cukros kamilla tea...stb.) a következő alkalommal már nem jöttek be. Most ott tartok, hogy kifogytam az ötletekből. Az utóbbi 2 alkalommal az 5. napon csak a glicerines kúp segített.

Enni anyetejet kap, tápszeres pótlással (Pregomin) + 1 étkezést már kiváltottunk (eddig szilvát, őszibarackot, sárgabarackot, sütőtököt, édesburgonyát kapott).

Minden ötletet szívesen fogadok.

2022. ápr. 20. 08:27
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
A legjobb ötlet: GYERMEKORVOS
2022. ápr. 20. 08:51
 2/10 anonim ***** válasza:
55%

5 hónapos, és egy étkezés már kiváltva? Hova rohansz ennyire?? Fejletlen még ilyen idősen az emésztőrendszer, pláne egy ilyen durva vírus után idő kell, hogy helyrejöjjön. Erre leterheled a nehezebben emészthető pürékkel. Kap mellette elég folyadékot? Pisis pelusokkal hogy álltok?

Vidd orvoshoz.

2022. ápr. 20. 09:01
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Én gasztros gyermek orvoshoz vittem, nem sima háziorvoshoz.
2022. ápr. 20. 09:03
 4/10 anonim ***** válasza:
27%

3.-ra.

És olyan hol van? 100-200 km.-re?

2022. ápr. 20. 09:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
4-es, beírod a keresőbe vagy megkérdezed a hozzád legközelebb lévő kórház gyerekosztályán.
2022. ápr. 20. 09:15
 6/10 A kérdező kommentje:

Gyerekorvossal folyamatosan konzultálok, Ő ajánlotta ezeket. A hozzátáplálást is, mivel eleve nincs elég anyatej. A rostok miatt is ajánlotta, hogy az majd segít. Egyébként a hozzátáplálást 4 hónapos kortól el lehet kezdeni.

Gasztroenterológiára is van időpontunk, de magánban is csak 1 hónap múlvára kaptam. Addig meg fogalmam sincs, hogy mi legyen.

2022. ápr. 20. 09:22
 7/10 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is a hozzátáplálás miatt van. Kérdezd meg a dokit. Laevolac szirup talán adhato neki.
2022. ápr. 20. 09:24
 8/10 anonim ***** válasza:

3as vagyok. Kórház gyerek osztályára vittük 7 hónaposan hogy sír és már minden háziorvos általi praktikát bevetettunk. Ott kúpot kapott csak.

Másnap felhivtam a főorvost aki magánban is rendel és délután fogadott magán rendelesen. 3.000 ft ot kért csak. Laevolac szirupot javasolt. És hogy vezessem be a húst. Végül is a hús oldotta meg a problémát

2022. ápr. 20. 10:31
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Gyerekorvossal folyamatosan konzultálok, Ő ajánlotta ezeket. A hozzátáplálást is, mivel eleve nincs elég anyatej. A rostok miatt is ajánlotta, hogy az majd segít. Egyébként a hozzátáplálást 4 hónapos kortól el lehet kezdeni.

Ezt a gyerekorvost sürgősen lecserélném…

Ha “nincs elég tej”, inkább egy IBCLC szoptatási tanácsadót kellett volna ajánlania, mert az esetek nagy részében csak információhiány van, nem a tej mennyiségével van gond. Pl növekedési ugrásnál többször kéri a mellet a baba, de nem azért, mert kevés a tej, hanem azért, hogy felszaporítsa magának a következő időszakra, amikor már többre lesz szüksége.

A tájékozott gyerekorvos ezt tudja, és segít szakembert keresni.

A jelenlegi ajánlások alapján pedig bőven elég 6 hónaposan kezdeni a hozzátáplálást, és nem egy 4 hónapos fejletlen gyomrot terhelni vele, pláne nem ilyen betegség után.

2022. ápr. 20. 10:34
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont a hozzátáplálástól van valószínű. Kisfiamnak 2 hónapig tartott az átállás ,mire rendeződött a kaki dolog és én csak 6 hónaposan kezdtem. Mindenképp olyan ételekkel kinald ami lazítja a székletet. Valamint igyon rengeteg vizet,hiszen a rostdús táplálkozás csak akkor segít ha mellette rengeteg vizet iszik.
2022. ápr. 20. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!