Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig, a baba hány hónapos...

Meddig, a baba hány hónapos koráig kell felfűteni fürdetéskor a helyiséget?

Figyelt kérdés
2010. szept. 15. 22:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem kor függő, hanem attól függ milyen a szoba hője. Mostanában hűvösek vannak és már fűtöm a 9 hós kislányomnak a fürdéshez. De magamnak is bekapcsolom ha zuhanyzok. Nyári melegben még egy egész picinek sem kell befűteni.
2010. szept. 15. 22:29
 2/14 anonim ***** válasza:
Egy babának ugyanolyan hőmérséklet kell, mint a felnőtteknek, nem kell melegebben tartani. Attól meg pláne csak megfázhat a kicsi, ha fürdetni jóval melegebb helyiségbe viszed, mint ahol azután tartózkodik majd. A 22-23 fokos szobahőmérséklet tökéletesen elég a babáknak is. Ha nincs ennyi, akkor amúgy is itt az ideje bekapcsolni a fűtést az egész lakásban.
2010. szept. 15. 22:36
 3/14 anonim ***** válasza:

szoba 19-20 fok, de fürdéshez 23-25 kell, nem ahogy az előző írta

gondolj bele, h TE fáznál-e meztelenül fekve, amikor a babád úgy van fürdés előtt/után, ehhez viszonyíts, h kell-e fűteni :)

2010. szept. 15. 22:39
 4/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Nekem a szobában is kell 23 fok. Amúgy meg a lakásokban úgy szokták kialakítani a fűtésrendszert, hogy ha a szobai termosztátot 23 fokra állítod, egészen biztosan meglesz 25 fok a fürdőszobában, mivel oda arányaiban több radiátort szoktak tenni.
2010. szept. 15. 22:41
 5/14 anonim ***** válasza:

Nekem az első lányom (anno meleg szeptemberi baba) minden fürdetést végig ordított, mígnem rájöttünk, hogy talán fázik. Vettünk egy pici hősugárzót, felé fordítottuk, és lássunk csodát: abbamaradt a sírás.

De ő pici és alacsony súllyal született. Másodikunk husi volt és nem igényelte ezt.

Egyszóval szerintem nem lehet teljesen általánosítani, meg kell nézni, a babának mi a jó...

2010. szept. 15. 22:44
 6/14 anonim ***** válasza:

20 hónapos. Fürdőszobát nem fűtjük fel, mert nagyon pacsál a fiam és csak hősugárzóval tudnánk, nincs benne más fűtési lehetőség, félek, nehogy az árom agyonvágja.

De a szobát befűtöm arra a 15 percre, jó melegre.

Eddig nem fázott meg.

2010. szept. 15. 22:49
 7/14 A kérdező kommentje:
19-20 fok szobában sztem hideg. Abban én is fázom. De 4 hós baba már nem fekszik fürdetés után, mint a picik, mozog keze-lába. 4-6 hónapos korban is fel kell füteni még?
2010. szept. 15. 22:51
 8/14 anonim ***** válasza:

A szobára gondolsz? Igen, fűtsél be, mert könnyen megfázhat.

Én voltam a 20 hónapos kisfiú anyukája

2010. szept. 15. 22:58
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom pontosan hány hónapos korig, de arra határozottan emlékszem, hogy a baba bőre annyira érzékeny, hogy az 1 fok különbséget megérzi. Tehát nem mindegy az sem, hogy 24 vagy 25.

De egyébként úgy van ahogy itt írták, ha hideg van akkor sír, didereg, mintás a bőre és akkor fűtsd a helyiséget. Ha nincsenek ezek a tünetek akkor már nem fontos.

2010. szept. 15. 23:23
 10/14 anonim ***** válasza:

22.41!

Van,ahol a "fűtésrendszer" egy olajradiátor,vagy hősugárzó,esetleg teakályha...

2010. szept. 15. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!