Ártok ezzel neki?
Igen, árthat!
6 hónapos kor előtt nem ültetjük a gyereket! Utána is csak úgy, ha jól meg van támasztva, egészen addig amíg magától nem tud ülni.
Ezt találtam, mi a véleményetek erről?
"Ha már tartja a fejét a baba, akkor olyan babakocsiba, babafotelbe, etetőszékbe stb. lehet ültetni, ami a teljes hátát tartja és a fejét is. Ilyenkor gyakorlatilag nem ül (nem a gerincoszlop tartja a súlyát), hanem fekszik, csak meg van döntve egy kicsit (max. 150-120 fokban), így kilát, mégsem terheled a gerincoszlopot.
Derékszögben ültetni, illetve támaszték nélkül ültetni nem szabad addig, amíg nem képes magától felülni."
Szerintem amúgy ebben a témában még a szakemberek közt sincs teljes konszenzus, egyik veglettol a másikig minden véleménnyel találkoztam már, ezért is írtam úgy, hogy én nem tenném bele. Voltam olyan előadáson, amit gyerekekkel foglalkozó mozgasfejleszto szakember tartott, aki szerint karos a pihenoszek, az adamo hinta, az autós ülés, minden, amiben nem vízszintesen fekszik, a még ülni nem tudó baba. Ez azért már nekem is meredek, csak azért írom le, mert van ilyen vélemény is, és megengedobb is persze.
2es votlam
Probald hasra tenni seta kozben.
A sport reszt ültetve semmikepp nem hasznalnam, akkor mar inkabb a hordozo, de ugye azt meg nem tudod magaddal vinni :/ nehez helyzet, tudom.. nalunk is ez volt, es jo keson kezdett maszni es ulni, szoval nem volt konnyu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!