Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tudnám re venni,hogy...

Hogy tudnám re venni,hogy észre vegye a kezét?

Figyelt kérdés

11hetes babám.Nem siettetem semmibe,és tudom,hogy mindegyik baba máshogy fejlődik.

De az én kis csöppségem nem nézegeti a kezét,nem büfföl játékokat szóval nem fedezte még fel a kezét csak a szájába veszi néha.

Illetve gügyörészni se gügyörészik csak mikor álmos nagyon akkor szokott,gondolom így altatja magát ez ujdonság.

Hangok fele se fordul oda.

Nem fogdul még semmerre.

Más babája is így le van maradva?

Hogy fejlesztenétek egy 3hónapos babát?

2022. ápr. 4. 11:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%
Ne vedd magadra, amit a védőnő mond... némelyik olyan rosszindulatú tud lenni, és akkor is lelkiismeretfurdalást kelt benned, ha amúgy foglalkozol a babáddal, és minden rendben. Nálunk is a babám 3-4 hónap körül kezdte el nézegetni a kezét, a tárgyakat megpróbálni megfogni a játszószőnyegen maga fölött. A megfordulás is későn jött el, majdnem 5 hónapos volt, amikor balra átfordult hasra, és majdnem hat, amikor jobbra hasra, és vissza hátra. A kortársai már 3 hónaposan pörögtek ide-oda, pedig csak 6 hónapos korra kell tudnia megfordulni. Legyen sokat a földön játszószőnyegen, nézegesse a fölötte lévő játékokat, vagy tedd le hasra, és tegyél elé kis könyvet, tükröt, játékot. Hallgassatok zenét, hátha valamire felfigyel, mosolyog, tetszik neki. Szerintem ennél többet nem tudod ,,fejleszteni", és nem is kell.
2022. ápr. 4. 15:45
 12/22 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk erre azt tanácsolta a gyógytornász, hogy kis színes karikákat húzzak a kézfejére, esetleg kisebb csörgőt "akasztani" rá.
2022. ápr. 4. 16:06
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Lufit a kezébe, lábára, heliumos. :)

Ezt csak 2 évesen láttam és bánom h nem probalhattuk ki :)

Amúgy az enyém se nézegette babaként, teljesen normális 5 éves lett

2022. ápr. 4. 22:49
 14/22 anonim ***** válasza:
39%
Az a baba is észreveszi egy idő után a kezét akivel egy percet se foglalkoznak. Nem értem minek csörgőt kötni a kezére. Tudom, hogy unalmas otthon a babával, nekem is az volt, de azért inkább elfoglaltam magam valamivel, hülyeségek helyett.
2022. ápr. 5. 07:51
 15/22 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom kinek unalmas otthon egy babával egy olyan anyukát se ismerek de köszönöm,hogy a kérdésre válaszoltál :DD
2022. ápr. 5. 14:11
 16/22 anonim ***** válasza:
73%
A kérdésre is válaszoltam, nem 1 választ írtam. Józan ésszel belegondolhatsz, hogy milyen más körülmények közé is születnek gyerekek. Mondjuk a dédszüleid, akiknek nagy eséllyel volt 10 testvére és édesanyjuk vezette a háztartást és nem a kisbabát nézegette egész nap, na azt hiszem ők is észrevették egy idő után a kezüket, sőt fel is nőttek valahogy és normális ember lett belőlük.
2022. ápr. 5. 14:17
 17/22 anonim ***** válasza:
34%
16. Tényleg én sem értem minek kell válaszolni egy olyan kérdésre amire nem tudsz érdemben, csak bunkózni. Kit érdekel régen mi volt meg másnak hogy van. A kérdező szeretne tenni valamit, hogy a babája észrevegye a kezét. Ha szerinted nem fontos akkor ne írj, vagy elégedj meg annyival, hogy “szerinted nem baj, majd előbb utóbb észreveszi”.
2022. ápr. 6. 08:39
 18/22 anonim ***** válasza:
73%

17 Én nem bunkóztam. Amikor kisbaba születik (legalábbis velem így volt) az ember csak azzal foglalkozik mi van a babával és hiába van sok dolga, az mind csak pelenkázás, etetés, dajkálás. És szerintem egy felnőtt embernek unalmas, ezért írtam, hogy unatkozik (nem azért mert nem csinál semmit, gondoltam ez egyértelmű). Én egyfolytában rendeltem mindenfélét, mert kimozdulni alig tudtam, nem fogok egy body miatt buszozni a babával. Szóval rendeltem, kisruhát, játékot és haszontalan babaholmikat. A gyártók jól tudják, hogy milyen állapotban van egy szülő kicsi babával, ezért minden baromságot megpróbálnak neki eladni. Teljesen mindegy nekem, hogy mit kötöz a baba kezére a kérdező, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha józan ésszel gondolkodik, rájöhet, hogy észre fogja majd venni a kezét magától is.

Az, hogy te ebbe miért szólsz bele végképp nem tudom. Képzeld van olyan, hogy esetleg valaki olyat válaszol egy nyilvános fórumon, ami neked nem tetszik. Hozzá kellene szokni, mert sokszor fog előfordulni, főleg a gyakorin ahol az a lényeg, hogy mindenféle emberek válaszokat adnak.

2022. ápr. 6. 09:20
 19/22 anonim ***** válasza:
24%

De ha nem tudsz válaszolni, ne válaszolják. Azért “szólok bele”, mert ez egy ilyen oldal, ahol sokszor előfordul jobb ha hozzászoksz.

Írtunk többen használható választ, a kérdező arra volt kiváncsi, nem a te életedre, hogy unatkoztál itthon és nem is arra, hogy régen is felnőttek a gyerekek így meg úgy.

Ha nem tudsz a kérdésre érdemben válaszolni, akkor ne írj, ne tereld a témát mert csak vitát generálsz.

Továbbá nem szólok bele, mert felesleges leállni veled.

2022. ápr. 6. 09:26
 20/22 anonim ***** válasza:
73%

19 Aha, nemcsak azt akarod megszabni, hogy más mit válaszolhat, de el is döntöd, hogy a kérdezőnek milyen válasz hasznos és melyik nem.

És ha elgondolkodott rajta, hogy valóban minden baba észreveszi a kezét csörgő nélkül is? Gondolom első babája, nem feltétlenül tudja ezt. Lehet, hogy az a válasz hasznos, ami szerinted nem az. De, hogy mekkora önelégült, nagyképű nő lehetsz azt el se tudom képzelni. Azért írogatsz, hogy engem instruálgass, bár egy darab tanácsot nem adtál. Szerencse, hogy csak online találkoztunk. Örülök ha nem válaszolsz!

2022. ápr. 6. 09:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!