Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor alakul ki a kötődés a...

Mikor alakul ki a kötődés a részéről? Vagy ennek ez lenne a menete?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, bocsi. Első baba ☺ Kislányom 4 hónapos lesz, és tegnap gyönyörűen elvolt a nagyszüleivel 6 órát. Nem tudom, hogy ez jó, rossz, vagy egyáltalán van-e jelentősége ebben a korban. Alapvetően én foglalkozok vele a nap 90-95%-ban, mégis mint ha fel sem tűnt volna neki, hogy nem vagyok ott. A beszámolók szerint. Kicsit azért rosszul esett, bár tudom hogy butaság.
2022. ápr. 3. 20:53
 1/3 anonim válasza:

Kialakult már a kötődés, de természetes, ha sokszor nem feltétlen hiányzol neki vagy nem tűnik úgy. Ebben nincs semmi tudatosság részéről.

Nálunk pl többször volt, hogy hazajöttem munkából, a kislányom meg mindenfelé tekintgetett, látszólag nem hatotta meg, hogy ott vagyok és otthon sem voltam reggel óta, máskor meg majd kiugrott a bőréből, mikor meglátott. Szóval ne aggódj. :)

2022. ápr. 3. 21:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A kötődés folyamatosan alakul ki, ennyi idősen még nincs idegenfélelem, szeparacios szorongás, így ha a fizikai szükségletei ki vannak elégítve és jól érzi magát, nagy valoszinuseggel jól el lesz másokkal. Lesz majd olyan, amikor örülnél, ha el lenne mással is kicsit :) és ez is teljesen rendben lesz majd
2022. ápr. 3. 21:22
 3/3 anonim ***** válasza:

9 hónapos korra kell kialakulnia a szeparációs szorongásnak, akkor fog majd sírni utánad.

De már most is kötődik.

2022. ápr. 26. 16:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!