Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor fog önmagától elaludni...

Mikor fog önmagától elaludni egy kisbaba?

Figyelt kérdés

fél éves kisbabánk még mindig csak cicin alszik el és sokszor órákba tellik mire tényleg sikerül a dolog.

mikor lesz ennek vége? általában mi az a kor, amikor már önállóan képesek elaludni a kisbabák?

2022. ápr. 1. 08:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%

Nálunk az ikreket sikerült rászoktatni az egyedül alvásra. Lehúzzuk a redőnyt, berakom őket az ágyba, cumi a szájba, szundikendő a kezükbe, 10 perc alatt elalszanak. Nem voltak óriási ordítások, sírások, csak nyüglődés volt, szépen fokozatosan álltunk át erre. Előtte ringatva alattam őket, és amikor leraktam mindig felébredtek. Ha egy baba lenne, valószínűleg én is kézben altalnék.

Ők mondjuk tápszert esznek sajnos. 5 hónaposak múltak. De nem minden baba ugyanolyan, viszont szerintem érdemes lehet megpróbálni 1 hétig, hátha sikerül neki is így aludnia.

2022. ápr. 1. 09:53
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk változó. Napközben nem altatom, csak este, akkor bújós elalvás van, de mostanában előfordul, hogy csapkod, tegyem le, aztán alszik is. Máskor ha csak lerakom, reklamál 🙂 szóval épp milyen a hangulata.

Kilenc hónapos.

2022. ápr. 1. 10:06
 13/18 anonim ***** válasza:
2,5 éves, még nem alszik el egyedül. Csak az altatás formája változott... először cicin, aztán amikor a szopiról leszokott, ölben, most az ágyában kell simogatnom a hátát és előtte mesélnem.
2022. ápr. 1. 13:28
 14/18 anonim ***** válasza:
14 hónapos lesz. Soha nem aludt el magától, még a mai napig cici,ringatás aztán mellkasra rakás. Esténként pedig egy óra után tudom az ágyába rakni, mikor már mélyen alszik. Nappal még most is rajtam alszik abban az 1-2 órában, hiába raktam ugyanúgy be a helyére mint este, de egyszerűen felébred. Annyira nem gond ez a nappali pihi nekem sem, de várom a megváltó pillanatot, hogy ne legyen ez az egész így. Csak estimese, puszi, alvás. Már ha lesz ilyen…. 😅
2022. ápr. 1. 13:31
 15/18 anonim ***** válasza:

7 hós, ha álmos, cicin 5 percen belül elalszik. Mindig így altattam (pontosabban ha már úgyis elaludt a cicin, nem keltettem fel direkt, hogy márpedig magától aludjon, így jött ki jól). Letenni tényleg nem mindig sikerül.

De el tud aludni babakocsiban, autóban, vállon ringatva, sőt néha a játékai között fekve is bealszik. Kicsinek hordozókendővel is altattam, most már az nem nagyon megy.

2022. ápr. 1. 14:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Cicin sosem altattam, de a 7 éves lányom az esti olvasás után a mai napig igényli hogy ott üljön mellette valamyikünk amíg elalszik. Nincs ezzel semmi baj.
2022. ápr. 1. 18:07
 17/18 anonim ***** válasza:
19%
Utolso,ha neked ez megfelel. Azert het evesen mar sok. En ezt 3 eves koraban untam meg,volt mese ének puszi oleles de utana kijottem. Cirkuszolt de megszokta. Az sem allapot hogy este 22 ig ultunk ott es alt. a foldon elaludtunk. Raadasul a ferjemmel felvaltva csinaltuk,mindig osszevesztunk ki jon aznap. Egymasra sem volt idonk,eleg durva volt. A masodikat mar ugy szoktattuk ,h letesz,kijon. Dumálnak,meg plüssel jatszanak,de az belefer.
2022. ápr. 1. 20:05
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekünk megfelel, sose veszekedtünk ezen, sose okozott gondot este fél órát még a gyerekkel tölteni, én a mai napig imádom nézni ahogy elalszik.
2022. ápr. 1. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!