Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Féléves babát lehet fegyelmezni?

Féléves babát lehet fegyelmezni?

Figyelt kérdés

A 6 hónapos kisfiam mar. Megszoktam fogni a kezét és próbálom szépen végig húzni a kezét ott, ahol belém mart (igazából csak hozzám szeretne érni.)

De van, hogy még mindig belém mar.

Férjem testvére, mondta hogy ők náluk is így volt, viszont rávágta a kezére és megtanulta, hogy ne marjon.

Ez csak szerintem beteg?

Igazából a legfőbb kérdés, tényleg tanítható a baba?

Mert hiába mutatom, szerintem reflex szerűen meg akar fogni.

Ja plusz a férjem azt mondta elkényesztetett rossz gyerek lesz mert ezt hagyom neki. (Néha tényleg hagyom)

2022. márc. 30. 07:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%

A nem csinálok semmit és megverem a gyeteket közt azért van pàr más eszköz is a tarsolyban szerintem.

Nyilván egy fél évesre is rá kell szólni,,

Ha véletlenül csinálja, akkor is, hogy óvatosan/ óvatosabban, mert fáj.

Ha szándèkos, akkor komolyan határozottan, nem és le kell fogni a kezét határozottan.

Van, hogy 200-szor meg kell csinàlni,de megérti.

Csak nem biztos, hogy meg akarja csibálni…

De így kesz ez sok dologgal.. sőt ahogy nagyobb lesz…

Hajjaj.

Azért aki azt mondja a pici 6 hónaposan nem fogja fel ha szólh k az érdekes…

Lett volna bajom, nekem mászott màr az egyik a másik 7 hónaposan.. nyilván ment volna a konnektorba ( akkor sem hagytam, ha vèső van benne) vagy a szekrènybe( itt sem mindbe nyúlhatnak)

Muszáj volt rájuk szólni, nem egy járókában vagy pihiszékbe bekötve voltak egész nap.

Egy reflex szerű megfogás nem

Igényel “fegyelmezést”

Nekem viszonylag szófogadó gyerekeim vannak ezek szerint..

Egyik most kezdte az ovit, másik 2 éves lesz..

Nem álltom, hogy sosem vertem rá a kezükre, erősen szégyellem is.. de van olyan helyzet, amikor ez reflex volt.. ( majdnem belenyúlt a késbe az egyik esetben)

2022. márc. 30. 08:16
 12/15 anonim ***** válasza:
64%
Fèl èves, semmit sem csinàl tudatosan.
2022. márc. 30. 08:30
 13/15 anonim ***** válasza:
93%

"Fegyelmezni" nem, de nevelni már el lehet kezdeni. Megfogod a kezét és mondod neki, hogy ezt nem, mert anyának fáj. Hamar megtanulják, ilyen korban a kis agya olyan, mint egy szivacs. Még akkor is, ha nem direkt rosszindulatból csinál valamit, meg lehet neki tanítani, hogy mi a helyes viselkedésforma. 6 hónapos kora körül kezdte el a lányom észrevenni a macskát, és nagyon is tetszett neki. Gondolhatod, hogy nem egyből úgy nyúlt hozzá, ahogy az a cicának megfelelő lett volna :D De ott voltam mellette, fogtam a kezét, mutattam, hogy kell simogatni, igenis elvettem a kezét, ha elkezdte volna tépni a cica szőrét vagy húzni a farkát/fülét (oké, hogy türelmes macska, de na, nyilván nem hagyom, hogy terrorizálja a gyerek). Pár hét, hónap alatt nagyon ügyesen megtanulta, hogy hogy szabad a cicához nyúlni. Nyilván nem tökéletes, most 20 hónapos, még mindig van, hogy inkább véletlenül megüti, amikor simogatni szeretné, de a szándék ott van, és már ilyen piciként is tudta, hogy nem szabad tépkedni a szőrét.

Az meg hülyeség, hogy nem tud magáról, ilyenkor már azzal minimum tisztában van, hogy ő és az anyukája két külön személy (az első 2-3 hónapban még egy közös lénynek tekint minket), már tudja, hogy a saját végtagjait ő mozgatja és úgy, ahogyan az neki tetszik (némi gyakorlás után, nyilván, de optimális esetben 6 hónaposan már minimum kúszik, az enyém mászni is kezdett), ez is egy elég komoly öntudatot igénylő tevékenység. Plusz ugye már tudatosan nyúl a játékok után egy jó pár hónapja, nem csak azt veszi el, ami közvetlenül mellette van, hanem esetleg egy távolabbi, számára érdekesebbet, ami szintén nem azt feltételezi, hogy nincsenek szándékai és öntudata. Az más kérdés, hogy még nem rosszalkodik, nem hisztizik, nem akar rosszat, nem szándékosan árt, még nagyon kicsi ezekhez, de az egy elég erős kifejezés, hogy nem tud magáról.

2022. márc. 30. 08:54
 14/15 anonim ***** válasza:
89%
Nekem is 6 hónapos a fiam, a "nem szabad" mantra helyett azt célszerű mondani, hogy mit lehet, mert azt jobban értik. A nem fogalma még nem igazán értelmezhető neki. Nálunk is mutatni szoktam mit lehet és hogyan kell. De ha izgatott van, hogy karmol vagy megüt véletlenül.
2022. márc. 30. 09:23
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Vágd le a körmeit, és nem fog fájni.

Az eszem megáll, amúgy mond hogy kamu kérdés kérlek.

6 hónaposan raütni basszus. Elég primitív erőszakos lehet a férjed családja, és hát a vér nem válik vizzé. Csak a babát sajnálom ilyenkor.

2022. márc. 30. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!