Féléves babát lehet fegyelmezni?
A 6 hónapos kisfiam mar. Megszoktam fogni a kezét és próbálom szépen végig húzni a kezét ott, ahol belém mart (igazából csak hozzám szeretne érni.)
De van, hogy még mindig belém mar.
Férjem testvére, mondta hogy ők náluk is így volt, viszont rávágta a kezére és megtanulta, hogy ne marjon.
Ez csak szerintem beteg?
Igazából a legfőbb kérdés, tényleg tanítható a baba?
Mert hiába mutatom, szerintem reflex szerűen meg akar fogni.
Ja plusz a férjem azt mondta elkényesztetett rossz gyerek lesz mert ezt hagyom neki. (Néha tényleg hagyom)
Fél éves, könyörgöm. Még a saját létezéséről sem tud...
A lányom is fél éves, ugyan ezt csinalja. Szépen megfogom a kezét és ennyi.
A fiam 3 éves, sokszor még őt sem lehet fegyelmezni, nem egy babát
Mi????
Nálunk a 4 hónapos is mar, kapkod minden után, néha majdnem kiszedi a szemem.
Megoldás: levágom a körmét és akkor nem tud csikarni :D
A fiam 2 éves, mostanában csapkod és harap (:
Nyilván rászólok, de van, hogy 'véletlen' csap meg, nekik még elég koordinálatlan ilyen téren a mozgásunk, néha csak hozzám akar érni / megsimogatni, de kicsit durvára sikeredik :D
A gyereket elkezdeni "nevelni" az első naptól kell. Értem ezalatt a szokások kialakulását, a beszédet stb, nyilván nem a szó szerinti nevelést, fegyelmezést.
Mindig elmagyarazni neki nafyon egyszerűen az elvart viselkedést, illetve példát mutatni. Ezzel nevelheted egyelőre.
Fél évesen az enyém már felállt, nevetett velünk mindenen, a maga szintjén játszott, tehát az sem igaz, hogy a letezeserol sem tud. Nem akkor kell elkezdeni a hekyes viselkedésre való nevelést mikor már beszél stb.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én nem ütném meg a Picúrt. Viszont én is úgy gondolom ez nem tudatos nála. Szépen, többször elismétlem, ha ilyet csinál, hogy nem szabad.
Legalább nem csak én gondolom így! Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!