Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mást is ennyire megviselt...

Mást is ennyire megviselt lelkileg hogy nem tudott szoptatni tovább? Nagyon ki vagyok, egész nap sírok.

Figyelt kérdés

1 hetes a kislányom, és ma derült ki, hogy neki is laktózérzékenysége van, mint nekem és apjának. Kénytelenek voltunk ma laktózmentes tápszert venni neki, megszakadt a szívem ahogy ott tekergett az éhségtöl és fájdalomtól. Viszont borzalmas, hogy többet nem élhetem át a saját testemböl táplálás élvezetét. Ha lenne valami gyógyszer amit anyatej mellé lehet adagolni, hogy szoptathassam még, inkább azt választanám....

Ti is éreztetek hasonlóan?

22/L

2010. szept. 14. 15:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a bíztatást!!:) ilyen tabletta van nekem itthon, majd megkérdezem a gyerekorvost, csak most 2 hétig szabin van, hogy lehet-e adni. Dejó lennee:))))
2010. szept. 14. 17:36
 12/17 anonim válasza:
100%
Szerintem próbálj meg megnyugodni, nem stresszelni és sírni. A babának a lényeg, hogy kapjon kaját, most kap. Ha neki a tápszer az optimális, akkor ez van. Persze jobb lenne szopiztatni, de ha ilyen kínokat élt át közben akkor jobb neki így (legalább is addig amíg esetleg más megoldást nem találsz a dokival egyeztetve, mint ahogy pl írták előttem a laktózos bogyó, stb...) Lényeg, hogy kiegyensúlyozott legyél, mert neki az a legfontosabb.
2010. szept. 14. 18:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
engem nem viselt meg, 7 hétig szoptattam a lányom. addig is kínlódtunk, ittam mint az őrült, ittam teát, ettem kapszulát, mégis elapadt 2 nap alatt. persze fejtem is, külön ezért felkeltem. én őszintén szólva megkönnyebbültem, bár tényleg jó érzés volt, ahogy szopizott. maradt a cumisüveg és a tápszer. de mindig melléfekszem, amikor eszik az üvegből, pedig már önállóan fogja. most 8 hónapos a lányom
2010. szept. 14. 18:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Akárcsak az előttem szóló, de én csak 5 hétig kínlódtam a szoptatással, fejéssel, bogyószedéssel, teaivással. Megváltás volt az elhagyása. 2-3 napig szomorkodtam, de nem mentem a falnak tőle. Nem ettől anya az anya. A picim nagyon szépen behozta a lemaradást, nem szenved hiányt, szépen fejlődik.
2010. szept. 14. 18:53
 15/17 anonim ***** válasza:

Nekem egyik ismerősöm nem evett tejterméket,és úgy jó volt náluk..mármint a baba ciciből való etetése.

Kérdezz rá egy másik dokinál,hogy úgy lehetséges-e a szoptatás.

Amúgy én kb 9 hónapig tudtam szoptatni a kislányom,és aztán elválasztotta magát. tejem volt még,bár valószínűleg nem annyi,mint az elején,de akkor is baromi rossz érzés volt neki tápszert adni.. :(

A másik meg...mikor megvettük a kislányomnak a tápszert,anyósnak volt egy megjegyzése,amit nem felejtek soha el..."végre kapssz már valami finomat is.."vagy..normálisat..na tessék...mégis elfelejtem..? :)

Szóval ez járt a fejemben,míg este meg nem csináltam a tápszert...ennek ellenére akárhogy igyekeztem, a gyerek nem akarta meginni üvegből..,így kikellett találnom egy saját kanalazós módszert,amit a mai napig alkalmazunk... :(

(Mindíg irígylem azokat,akik írják,hogy este-reggel kakaó...én meg szenvedk a csajszimmal a kanalazással.. :()

Na jól eltértem egy csomószor...ezért bocsi-bocsi!!!

Na szóval...! A lényeg az,hogyha nem lehet máshogy megoldani,csak tápszerrel,akkor is próbáld meg feldolgozni,gondolj arra,hogy nem fog már fájni a kis pocakja,és jobban is fog így aludni is! :) Mert ugye mindíg olvasom ,hogy a tápszeres babák általában végigalusszák az egész éjszakát,meg ilyenek.. Nekem 13.5 hónapos a kislányom,de még soha egy éjszakát nem aludt végig a kis vackom.. Na de persze ez az én "problémám".. :)

Na tényleg ne sírj!!! Bár könnyű ezt így utólag mondani,mert én is pityeregtem egy párszor miatta,hogy már nem lesz többé olyan,mint rég..,nem fogunk úgy bújni...na de én mondjuk próbáltam elviccelni,hogy biztos megdumálta a csajszimat egy nagyobb baba,hogy ciciből csak a kicsik esznek..,és ő meg már nagy lány!!! :)

2010. szept. 14. 21:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Legelőször én is nagyon elkeseredtem, de utána csak az járt a fejemben, hogy márpedig a gyereknek ennie kell és fejlődnie, meg kell hogy nőjjön! És lám tápszer mellett is nő és fejlődik.

Muszáj túltenni magad rajta, mert most ő a legfontosabb, hogy neki jó legyen. És muszáj ennie! :)

Ne keseredj el, minden jó lesz szoptatás nélkül is.

2010. szept. 15. 15:10
 17/17 A kérdező kommentje:
köszönöm aranyosak vagytok! Már jobban érzem magam egy picit :)
2010. szept. 17. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!