Más is érezte úgy hogy nem érte meg a szülés/terhesség és hogy a baba nem kárpótolja?
Nem csinálnám vissza de bevallom szükségem lenne néha 1-2napra hogy kicsit jobban kikapcsolódjak. Szívesen lepaszolnam ha lenne kinek, és nyilván ha szeretne az illető. De mivel nincs ilyen , ezért bölcsi után néztem és szeptembertol lesz hely így részmunkaidőben dolgozni fogok vagy fizetem a bölcsit
Jobb így hogy legyen életem is
De miért is kellene kárpótolnia? A meg nem született gyereked nem ígéri meg neked, hogy majd cserébe tuti boldoggá tesz, ha kibírod a szülést. Te mivel kárpótoltad anyukádat? :) Mert elég fura ez a kifejezés és gondolat.
Ha valaki rá akar beszélni, hogy szülj gyereket, pedig te nem szeretnél szülni, akkor ne szülj. Akkor szülj, ha szeretnél gyereket annyira, hogy jobban szeretnéd, mint amennyire félsz a kockázatoktól, mert azok tényleg vannak. Akkor szülj, ha gondoskodást, szeretet szeretnél adni és nem elismerést, jutalmat kapni az önfeláldozásodért, mert utóbbinál tuti csalódni fogsz. Majd, ha évtizedekig jó szülő leszel - ami elég sok idő, pénz, energia... stb. a pár nap szüléshez viszonyítva - , talán még mindig felhív anyák napján. Megéri? :)
Ha meg pozitív és negatív szüléstapasztalatokat akarsz olvasni, akkor meg kérdezz rá arra. De hiába csinálsz itt statisztikát, nincs garancia, hogy pont a tiéd milyen lesz. Nekem két gyerekem van, mindkettő császár volt, az egyikbe mégis majdnem belehaltam, a második meg erre tök sima ügy volt.
Csak annyit csinálnék vissza, hogy kicsit idősebben és egy másik férfinak szülök...
Viszont! Ez sem teljesen igaz. Mert ha nem akkor és nem az exférjemtől vállalok gyereket, akkor nem is Ő lenne az én kisfiam.
Amúgy a szülés tényleg semmiség a többi dologhoz képest. Én 10 órát vajúdtam, majd vákummal született a babám, mert nem volt erőm nyomni, de tényleg igaz, megéri. Engem sokkal jobban kicsinált az első 3 hónap, mikor vigasztalhatatlanul sírt, mert fájt a pocikája. Rosszul szívott etetésnél, a mellem is fájt, alig aludtunk, mindenen izgultam, állandóan egy hajszálon lógott az idegrendszerem stb. Na nekem ez volt durva.
Egy 2 éves fiúcska anyukája. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!