Más is érezte úgy hogy nem érte meg a szülés/terhesség és hogy a baba nem kárpótolja?
Hàt a gyerekvàllalàsban nem a terhessèg/szülès a megterhelő, tehàt nem.
De mèg ùgy sem bàntam meg, hogy többemberes a gyerekem. De mindenkinèl vannak olyan napok, hogu akkor csomagolna ès elmenne otthonròl.
Nem a 12 vagyok, de nekem borzasztó emlékeim vannak, vetélés, missed ab, majd újra terhesen vészes hànyás, egyéb okokból (is) veszélyeztetett terhesség, a szülés meg pokolian fàj, de ez nyilvàn nem ujdonsàg.
Nem csinàlnâm vissza, nem adnàm gyerekem senkinek semmiért, de nekem felüdülés volt, hogy végre hazavihettem őt magammal. Aki meg nyomaszt a tesó témàval annak csak az előbbieket tudom mondani. Nem mindenkinek csak egy apró kellemetlenség ez, van ismerősöm akinek maradandó bajai lettek szülés utàn.
A gyerekkel nyilvàn nehéz olykor, meg fàrasztó, de én még mindig azt mondom màsodjàra végigcsinàlnàm ha az a "pokol" nincs előtte.
Kérdező, mivel téged valami mazochista módon csak a horror sztorik érdekelnek, itt az enyém:
Egy eseménytelen terhesség után egy szép decemberi vasárnap reggel hétkor elfolyt a magztviz. Mire beértünk a klinikára, két ujjnyi volt a méhszáj, 10 perces fájások.
9 körül kerültem a szülőszobára, megjött az orvosom is ekkorra, 5 perces fájások voltak. Ez még nem volt nagyon durva, beszélgettünk, viccelődtünk. Végig velem volt az orvos és a szülésznő is.
9:45 körül kezdődtek a 2-3 perces erősebb fájások, labdára ültem, az orvos fogta a kezem, biztatott, dicsért, massziroszta a derekam, tartotta a forró vizes palackot.
10:30kor jöttek a tolofajasok, felültettek az ágyra, és az ötödik tolásra kint volt, ez a rész már nem fajt.
Sikerült a gátvédelem is.
Másfél óra aranyóra. Csodálatos volt.
Utána a babát és a férjemet felvitték a szobánkba, én addig egyedül maradtam pár percre, csodálatosan éreztem magam, soha olyan boldogság mint akkor, még soha nem volt.
A szobában várt a hatom fogadok ebéd, a férjem ott ült karján a kicsivel. A szülésznő segített fürdeni, nagyon jól esett.
Délután jöttek megmérni és megfürdetni a kicsit. Megtanítottak pelenkázni, köldökcsonkot ápolni, stb stb, jött szoptatasi tanácsadó, jött újszülött fotós, bejött többször is a kórház igazgató, hogy hogy vagyunk, van-e szükségünk valamire.
Mindenki kedves és segítőkész volt.
A szuloszoban kívül minden olyan volt, mint egy szállodában. A férjem is velünk volt végig.
Kedden mehettünk haza.
Életem legfontosabb és egyben legszebb élménye, emléke, egy csoda volt az egész, bármikor megismételném.
Ilyen is lehet egy szülés.
Maternity Magánklinika Budapest
#16 jézusom, a bevezetésed után amikor elkezdtem olvasni a gyönyörű szülésélményedről, minden mondat után egyre jobban féltem, hogy bakker valami borzasztó tragédia lesz a vége, valami kimondhatatlan rettenet, amit csak még szörnyűbbé tett volna, hogy ennyire idilli volt az előzménye. Annyira megkönnyebbültem, hogy a végén nem volt semmi gond :D
Amúgy nekem is hasonló élményem volt, csak nekem ügyeletben és a Róbert magánkórházban (szintén BP). Szép terhesség, szép szülésélmény. Nem igazán volt "miért" kárpótolnia a babának, szerettem terhes lenni és igazából a szülés is az egyik kedvenc emlékem az életemben. Ennek ellenére azért tartom magam az eredeti válaszomhoz, nem kötelező mindenkinek így éreznie és semmi baj nincs azzal, ha valakinek idő kell, hogy a babájával egymásra hangolódjanak és megtalálja önmagát az új szerepében.
#6 vagyok
Már 32vagyok első szülés mégis könnyű volt. Nagyon hamar kijött a terhesség is könnyű volt
A horror a szülés után jött mert nem tudott szopni majdnem egyáltalán és 8honapig nem tudtam miért, a Z első doki engem hibaztatott hogy gyakran etetem. Napi 20kakis pelenka volt, feljegyeztem onnan tudom -elso 1-2heten. Éjjel volt hogy 2tol fel 7ig nem aludt csak kb 30percet a többi boges.
Mikor gyerekdokit váltottunk az egyből rájött hogy fel kell vágni a nyelvét.
Korábban almatlan éjszakák sírás rivas, éjjel kb 1,5 2 óránként ébredt stbstb sajnos nincs időm mind leírni.
A lényeg hogy ezért nagyon meggondolom a következőt.
Azt hittem szó szerint hogy beajulok ebbe az egészbe
Plusz költözés is volt vmi miatt , a lényeg horror.
Most jó minden de az etetés még mindig nehéz
Fel kell kötni a derekat rendesen.
A babám nagyon szeretem soha semmiért nem adnám .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!