Milyen nevet válasszunk neki? Legyen második név?Tapasztalt szülők,kérem megosztanátok velünk a névválasztási tapasztalataitokat?
Nekem a Becz Anna-Becz Adél páros nagyon tetszik :)
De ha nem akartok alliteráló neveket, a Nóra-Réka is szép. Nekem valahogy a rövid keresztnevek tetszenek ehhez, hiába rövid a vezetéknév.
Hosszú neveknél a Zsófiával szerintem kicsit nyelvtörős a c a zs előtt. Johanna vagy Boglárka közül meg az egyik magyarosabb és vidám, a másik "külföldiesebb" és komolyabb (szerintem).
Johanna mellé stílusra illene (szerintem és ötletként) az Abigél, a Boglárka mellé pedig a Tímea talán.
Olyasmit is figyelembe vennék eredet és gyakoriság mellett, hogy mennyire lehet becézni vagy a hangzásuk, netán a becézésük nem lesz-e túl hasonló (amikor a játszótéren kiabálod utána :D).
Réka és Luca szimpatikus még nekem ezek alapján, bár tény, hogy pattogós, ahogy az egyik válaszoló írta. Az Adélhoz inkább pl. Lénát vagy más hasonló gyakoriságú és kevésbé becézhetőt választanék.
+ Jelentést és névnapokat is érdemes megnézni. Az is lehet szempont, ha az egyik gyereké mondjuk pont karácsonyra vagy a szülinappal esik egybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!