Milyen nevet válasszunk neki? Legyen második név?Tapasztalt szülők,kérem megosztanátok velünk a névválasztási tapasztalataitokat?
Szerintem felesleges a második név. Én csak akkor látom értelmét ha Kovácsról vagy Szabóról van szó. Úgy is azt fogja használni, amin Ti nevezitek, nagyon ritka, hogy később a másik mellett dönt valaki.
Ha már ikerlányok, én arra figyelnék, hogy szótagra megegyezzen, talán eredetét tekintve is hasonló legyen. De ne hasonlítson annyira, hogy összekeverjék. Boglárka Johanna páros nekem tetszik :)
Ami nekem szempont volt:
Könnyű legyen kimondani (a Zsófia ezért szerintem se szerencsés)
Névnap mikor van
Ne legyen a leggyakoribb nevek között
A Becz után nekem a magánhangzós keresztnév furcsa, inkább zöngés mássalhangzó illik utána, pl B, D, G, J, L, M, N, V
Viktória, Veronika ami még szép szerintem. :)
Sok sikert a névválasztáshoz, biztos jól fogtok dönteni!
Becz Luca Karola
Becz Anna Viola
Ikreknél én olyan neveket választanék, amiknek közel van egymáshoz a névnapja.
Két név felesleges.
Ne szivasd két névvel őket, a feleségem nem örül neki, hogy két neve van + kötőjellel felvette a családnevemet is.
Névben meg olyat válasszatok, ami mindkettőtőknek tetszik.
Nálunk a nagyobbik fiam a nagybátyám keresztnevét kapta, a kisebbiknek is elég könnyen találtunk közös nevezőt a nevek közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!