Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kutya és baba együtt?

Kutya és baba együtt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A napokban rengeteg cikket dobott fel nekem a facebook olyan tragédiákról hogy kutya ölt meg csecsemőket.

A helyzet az hogy nekünk is van egy 4 hónapos babánk meg egy 2 éves 10 kilós kutyusunk, és a sok rossz cikk láttán kicsit megijedtem hogy mi lesz majd. :(

A kutyusrol tudni kell hogy amióta velünk van nagyon szigorúan van fogva,vannak szabályok amiket be kell tartania kezdetektől fogva, a baba étkezésre is tudatosan készítettunk fel pl első pillanattól kezdve a babaszoba tabu volt neki illetve minden olyan dolog amit szerettünk volna hogy betartson meg a baba előtt jóval be lett vezetve neki. Kanapéra nem mehet, soha nem aludt egy ágyba velünk mindig a helyén alszik, illetve szobakennelt is használunk régóta. Járt nálunk magán tréner illetve kutyaoviba is jártunk vele.

Velünk szemben tisztelet tudó, szofogado és behivhato. Soha nem ugrál illetve pofátlankodik a magánszférankba.

Összességében tehát nincs baj a kutyussal, annyi hogy az idegenektol tartja az elején a távolságot (menhelyi kutyus egyébként de mi neveljük 3 hónapos kora óta). Agresszív viselkedést nem mutatott iranyunkba meg soha semmilyen formában sem.

Benti kutyusrol van egyébként szó. Baba soha nincs kettesben a kutyussal mindig felügyelettel vannak együtt. De mégis aggódom hogy mi lesz ha kuszni mászni fog már a baba :(. Egyébként érdeklődnek egymás iránt már. A kutyus szagolhatta már a lábát a babának illetve a baba sokat van a habtapin is. Szintén felügyelettel csak!

Eddig nem volt semmi gond, a kérdésem az hogy ezek fényében mit tudok még tenni hogy ne legyen biztosan baj? Szeretjük a kutyust nagyon és nem akarunk megválni tőle sokat tanítotuk is, viszont nyilván a gyermekem fontosabb.

Köszönöm a tanácsokat :)

2022. márc. 28. 09:32
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
20. Kilincset megfogod? Utazol tömegközlekedéssel? A gyereked megy játszótérre, óvodába, iskolába? Ha igen, akkor ott sokkal több kórokozó leselkedik rá, mint amennyit a kutya rejt. A bélférget, vagyis gondolom a cérnagilisztát meg valószínű a barátnőjétől kapta el, ugyanis az emberekben található meg és baromi gyakori a gyerekek körében. Amúgy tanítsd meg a gyerekednek, hogy nem fogdozzuk a kutya heréjét (gondolom az akart lenni). Ne haragudj 4 évesen azért ezt már illene tudni, nehogy már a kutya legyen a hibás.
2022. ápr. 1. 08:00
 22/22 A kérdező kommentje:
A kutyus rendszeresen féreghajtott l, fürdetett. Egyébként meg takarítok. Mindennap porszívózok, felmosok. Azt meg nem engedem hogy nyalja a babát. :) Nyilván később nehezebb lesz megakadályozni de én pl vidéken nőttem fel és a kutya volt a legtisztább állat amivel foglalkoztam. :) Volt ott disznó meg ami szem szájnak ingere. És lám semmi bajom nem lett tőle.
2022. ápr. 1. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!